Familj får chockerande besked – 6 månader efter att deras hund blev stulen

Alla hundägare som varit med om att hunden sprungit bort vet hur det känns. Det är en iskall känsla som sprider sig i magen. Oron och ovetskapen blir outhärdlig.

Var är min hund? Mår han eller hon bra? Ligger hunden skadad i ett dike nu och gnyr efter hjälp?

Det var precis detta som hände Briana Martin från Illinois, USA, i september 2017. Hennes älskade siberian husky försvann spårlöst från hennes trädgård – och det skulle dröja en evighet innan hon fick veta vad som hade hänt.

 

Briana hade lämnat sin hund, Feather, i trädgården en stund. Halsbandet var kopplat till en lina som satt fast i marken, för att Feather inte skulle kunna rymma.

En halvtimme senare gick Briana ut för att hämna in sin hund igen. Men då var hon borta.

”Hennes halsband var inte där. Ingenting var trasigt som det skulle ha varit om hon hade slitit sig. Det var tydligt att hon var stulen” berättar Brianna.

Facebook/Feather The Husky

Briana och hennes två barn ser Feather som en familjemedlem, och de blev oroliga att något riktigt dåligt hade hänt deras hund. De gav sig genast ut och letade, men det var precis som att hunden gått upp i rök.

Det gick ett dygn utan att Feather kom tillbaka, och då kontaktade familjen polisen.

Men polisen kunde inte hjälpa dem. Familjen fortsatte leta, och la ut efterlysningar på Facebook. Dagar blev till veckor och veckor blev till månader. Feather kom inte tillbaka.

Till slut var Briana nära att ge upp hoppet.

Facebook/Feather The Husky

Men så en dag råkade hon se en uppdatering på Facebook som fångade hennes intresse. Det var en bilmekaniker i närheten av hennes hem som lagt ut en efterlysning på sitt företags facebooksida. Han berättade att de hade hittat en siberian husky-tik utanför sin verkstad, som verkade vara hemlös. De tog nu hand om hunden tillfälligt, tills de hade hittat ägaren.

Men det fanns ett problem. Inlägget var över tre månader gammalt.

https://www.facebook.com/SnMComeToYouMechanicService/posts/1927378814201649

 

Brianas hjärta slog snabbare. Fanns hunden kvar på verkstaden? Var det ens hennes hund? Mannen som skrivit inlägget hade inte lagt ut någon bild, men hur många siberian husky-tikar kunde det finnas i området?

Hon hörde av sig till mannen, men svaret hon fick var inte det hon väntat sig.

Hunden som han hade tagit hand om hade rymt – för 6 veckor sedan. Han hade inte sett henne sedan dess. Brianas hopp släcktes på ett ögonblick.

Hon accepterade det faktum att hon förmodligen aldrig skulle få se Feather igen.

Fick reda på sanningen

Först misstänkte Briana att mannen som tagit hand om Feather egentligen hade stulit henne, och sedan bestämt sig för att behålla hunden. Men efter att ha messat lite med honom fick hon till slut veta sanningen.

Det gick ytterligare några veckor – sedan hörde mannen av sig igen. Men förvånande nyheter.

Han hade hittat Feather – hemma hos sina föräldrar.

Facebook/Feather The Husky

Föräldrarna, som han inte hade någon kontakt med, hade kommit hem till honom när han inte var där och stulit hunden från hans trädgård. Han hade fått reda på detta via sin kusin.

Han hörde omedelbart av sig till Briana och berättade vad som hänt. Hon fick föräldrarnas adress och i söndags kontaktade hon polisen.

De bodde 14 mil från Briana, i Iowa. Polisen kunde hämta hunden och bara några timmar senare fick Briana återförenas med Feather.

Behöver jag berätta att det var ett kärt återseende?

Riskerar fängelse

Paret som stulit Feather riskerar nu dryga böter – kanske till och med fängelse. Det verkar dock, som tur är, som att de tagit väl hand om Feather under tiden de haft henne. Hennes päls är välvårdad och hon har inte tappat i vikt.

Briana är överlycklig över att ha sin hund hemma igen. Men hon funderar mycket på hur Feather har haft det under de 6 månader hon varit borta.

”Jag önskar att jag visste vad som hänt henne, vad hon har gjort och hur hon reagerade när hon såg snö för första gången. Men hon kommer vara med oss för alltid nu”, berättar hon.

Vilket underbart slut på denna historia! Dela gärna vidare om du också blev berörd!

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F525456724510533%2Fvideos%2F704605043262366%2F&show_text=0&width=267″ aspect_ratio=”9:16″ /]