Familj adopterade hund som var rädd för allt – tills hon träffade den "magiska" lilla pojken

Familj adopterade hund som var rädd för allt – tills hon träffade den ”magiska” lilla pojken

Elizabeth Spens och hennes man ryggar inte tillbaka för en utmaning. Med tre barn och fem djur som de adopterat från djurhem blir det full rulle hemma – men också massvis av kärlek.

Just kärleken är extra viktig eftersom djuren som de adopterat ofta har en brokig och ibland hemsk bakgrund.

Det gäller framförallt ett av de senaste tillskotten till familjen. Den åtta år gamla pointern Nora. Exakt vilka hemskheter som Nora genomlevt vet hon tyvärr bara själv.

Men hennes upplevelser hade lämnat henne ärrad och ”rädd för allt”.

Eller i alla fall nästan. Undantaget blev Elizabeths 11-månader gamla son Archie.

 

Nu har Archie vuxit lite och med åren har ett mycket speciellt band utvecklats mellan barnet och hunden. De är oskiljaktiga och hittar på många äventyr tillsammans.

– Om Archie badar så väntar Nora bredvid på badrumsmattan på att han ska kliva ur. När jag matar honom så vi hon också hoppa upp i famnen. Och om han går igenom köksskåpen och kastar tallrikar i golvet så står hon bredvid och hejar på, säger Elizabeth till The Dodo.

En annat av kompisarnas favoritsysselsättning är att ha te-bjudningar.

Mamma Elizabeth är ofta med och fotar när Archie och hans djurvänner leker. Hon menar att han har en ovanlig förmåga att knyta ann till djur och kallar honom för ”the animal whisperer”.

Även Archies syskon är stora djurvänner.

– Vi har lärt våra barn att respektera våra hundar och behandla dem väl från en ung ålder. Det gör att hundarna litar på och älskar våra barn och är bekväma med att umgås med dem på alla sätt och vis, säger Elizabeth till The Dodo.

Trots att Nora haft ett tufft liv visar den här vänskapen att kärlek kan hela sår och att livet kan bli bättre, för både hundar och människor.

Dela gärna för uppmärksamma den här speciella familjen och den kärlek som de ger!