Edwin ber desperat om hjälp – för att hitta nya hem åt sina 90 hundar: ”Jag är sjuk”

Den pågående karantänen påverkar människor över hela världen och i skrivande stund sitter mängder av människor i sina hem för att undvika att sprida coronaviruset.

Men för den unge mannen Edwin Salvando Huellas från Lima, Peru har karantänen stoppat honom från att fortsätta ha kvar sina 90 hundar, som han räddat från gatan under de senaste åren.

Nu ber Edwin om hjälp via internet för att hitta människor som kan tänkas adoptera hundarna.

Edwin har adopterat hemlösa djur hela sitt liv och just nu tar han hand om 90 hundar.

Tvingas adoptera bort 90 hundar

Men på grund av den rådande situationen, där han likt många andra sitter i karantän, har han tvingats att via sociala medier skrivit ett känslomässigt brev där han ber människor om hjälp att ta hand om hundarna, skriver Wapa.

Via Facebook skriver Edwin att han inte har coronaviruset, men i en video berättar han att han är sjuk och kan inte längre ta hand om sina hundar.

– Hej, jag skulle behöva ert stöd, säger Edwin i videon.

Karantänen har gjort att han inte längre kan få in de pengar som behövs för att kunna ta hand om sina fyrbenta vänner.

Edwin är själv sjuk: ”Ber om ert stöd

Några av hundarna han bor med har funktionsnedsättningar och hittills har Edwin sett till att de har mat, tak över huvudet och känner sig trygga. Men han börjar få slut på pengar, och han oroar sig nu för hur han ska kunna köpa mat till jyckarna.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2556548194659881&set=a.1675097169471659&type=3&theater

– Det är 90 stycken hundar som jag skulle vilja få adopterade. Sanningen är att jag inte längre kan ta hand om dem, maten håller på att ta slut och vi klarar oss inte längre. Jag vill be om ert stöd. Om du vill adoptera en, snälla gör det. Jag är inte i en vidare bekväm situation och är ganska känslig”, säger Edwin och fortsätter:

– Det är väldigt svårt att ta hand om och ge mat åt 90 hundar, jag kan inte göra det längre på grund av ekonomiska anledningar. Nu kan du stötta mig att fortsätta så att dessa hundar får äta.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2556548241326543&set=a.1675097169471659&type=3&theater

Hundarna är minst sagt tacksamma över vad Edwin gjort för dem. De vägrar att lämna hans sida trots omständigheterna.

Skänkt ris och potatis

Många människor ar svarat och hjälpt Edwin. Några timmar efter videon lades ut på Facebook skrev han ett nytt inlägg och berättade att folk skänkt nio stora påsar ris och sex stora kassar med potatis.

Gracias a las personas que nos ayudaron emos comprado 9 saquitos de arroz y 6 saquitos de papá y estamos muy…

Posted by Edwin Salvando Huellas on Tuesday, April 21, 2020

Men trots det behöver Edwin fortfarande hjälp, då det finns mängder av hundar som han måste mata och adoptera bort.

Vi hoppas verkligen att Eddie fortsatt får den hjälp han behöver så att han kan komma på bättringsvägen, och att hans älskade hundar hittar nya hem.

Samtidigt vill vi tacka Edwin för det fantastiska arbete han gör. Tack och tack igen, du är en inspiration! Dela gärna vidare den här artikeln så fler människor får reda på Edwins situation och kanske kan hjälpa honom.