Dumpad hund hittas övergiven och livrädd – när djurhjälte tar fram saxen är förvandlingen total

Dumpad hund hittas övergiven och livrädd – när djurhjälte tar fram saxen är förvandlingen total

Det är helt otroligt hur hjärtlösa vissa människor kan vara. Varje dag världen över hittas hundar som blivit övergivna av sina ägare på ett fruktansvärt sätt.

Inte bara det att de faktiskt har dumpat en livs levande varelse mitt ute i ingenstans. De har lämnat dem i fruktansvärda skick.

Lyckligtvis finns det också bra människor i världen som kommer till undsättning för alla dessa försummade husdjur och ger dem en andra chans.

Nyligen hittades en hund i ett chockerande skick. Men efter djurvännernas behandling är förvandlingen total.

Det var i förra månaden som Poodle and Pooch Rescue of Florida på ett nödsamtal om en hund som behöver omedelbar läkarvård.

Extremt svag och uttorkad

Djurvännerna åkte till platsen och upptäckte en hjärtskärande syn: hunden, som heter Petal, hittades med munnen tejpad och benen tejpade ihop efter att ha övergivits av sin ägare.

”Hon är extremt svag, uttorkad, utmattad, och som ni ser har hon lidit av försummelse under en tid”, skrev Poodle och Pooch Rescue på Facebook.

https://www.facebook.com/PoodleandPoochRescueofFlorida/photos/a.10151903010714756/10159574056639756/?type=3

Hon var i en så dålig form att djurvännerna var osäker på om de ens kunde hjälpa till och sa att fallet var ”fruktansvärt”, men en volontär vägrade ge upp om hunden.

”Vi vill ge henne det bästa möjliga omstarten på livet som hon förtjänar. ”

Petal fördes till East Orlando Animal Hospital där hon undersöktes av veterinärer. Förutom att hon var uttorkad och undernärd, hade hon grå starr och infektioner i båda ögonen och kunde inte stå själv.

Tog ett steg i taget

Veterinärer gav henne dropp, och hon fick sin egen säng och rum att vila i. Räddningsteamet var dock tvungna att ta små steg med tanke på hundens känsliga form. De sa att de inte kunde ”ge henne all mat hon vill”, trots att hon svälts, eftersom det skulle vara osäkert för hennes matsmältningssystem.

https://www.facebook.com/PoodleandPoochRescueofFlorida/photos/a.10151903010714756/10159576293889756/?type=3

Det vågade inte heller bada henne, det för att hon var alldeles för svag för det och de ville inte ge henne den extra stressen.

Djurräddarna fortsatte att ge Petal den bästa vården och såg snart att vården gjorde resultat.

”Hon är blind och sannolikt döv och väldigt rädd för mänsklig beröring, skrev räddningen. Men hon har reagerat bra på behandlingen: hon äter bra och har till och med börjat gå själv igen”, skrev djurräddarna på Facebook och fortsatte:

”Det här kanske inte verkar så mycket, men när hon kom till oss på lördagen kunde hon inte ens sitta ensam, än mindre stå eller gå,” skrev Poodle och Pooch och delade en video av Petal som gick runt på gården.

Förvandlingen är total

Petal fortsatte att bli bättre och bättre, och för några dagar sedan togs hon slutligen bort från droppet. Och ännu bättre, hon kunde äntligen få ett välbehövligt bad!

Petal fick en stor makeover från en groomer vid namn Katie, och med sin päls tvättad och borstad och med en snygg rosett på huvudet ser hon oigenkännlig ut från den avmagrade hunden som de hittade för bara några veckor sedan.

https://www.facebook.com/PoodleandPoochRescueofFlorida/photos/a.10151903010714756/10159602092444756/?type=3

”Hon ser ut som en helt annan hund!”, skriver djurräddarna på Facebook och påpekat att hennes fräcka personlighet börjar skina igenom nu när hon är uppe på fötter igen.

Det är verkligen chockerande att någon kan överge sin hund på det här viset men vi är glada att Petal återhämtat sig och att hon är i goda händer.

Dela gärna om du håller med.