FOTO: Facebook

Dräktiga chihuahuans mage slutar aldrig växa – när valparna tittar fram avslöjas osannolika hemligheten

En djurrättsorganisation i USA räddade nyligen livet på ett stort antal övergivna stackars chihuahuor. En av dem var dräktig och redo att föda närsomhelst. Som tur var hann Jessica Bennet, chef för verksamheten ”Pet Rescue and Adoption”, ta hand om hunden innan en potentiellt komplicerad situation uppstod.

När den lilla chihuahuan med jättemagen skulle föda chockades alla av den otroliga upptäckten. Det visade sig nämligen att hon var fullständigt unik.

Bildkälla: Momma LOL Party of 11/Facebook

När chihuahuan togs om hand av Jessica Bennet var det mycket bråttom. Hon var redo att föda vilken sekund som helst och som av en händelse var det dessutom ”National Puppy Day” i USA samma dag.

Förlossningen gick som den skulle och en efter en tittade de små liven fram. Men det något som förbryllade personalen och nye ägaren Josie Brown på plats.

Det tog nämligen aldrig slut. Efter att chihahuan fött tre-fyra valpar fortsatte det. Fem, sex, sju, åtta, nio och tio (!) valpar tittade fram. Det är fullständigt unikt då en chihuahua inte brukar föda fler än fem valpar.
– När fostermamman räknade in den åttonde valpen trodde vi att hon var klar, då kom den nionde och tionde, berättade Rebecca Taylor från djurrättsorganisationen för The Dodo.

Bildkälla: Momma LOL Party of 11/Facebook

När Josie tittade till valparna dagen efter den osannolika förlossningen började hon räkna. Hon kom fram till att det rörde sig om åtta hanhundar och tre tikar. Josie, Jessica och Rebecca hade med andra ord missat en liten valp.
– De mår jättebra allihopa, säger Rebecca.

Hon var tvungen att gräva vidare i det här, för hon anade att det rörde sig om ett minst sagt ovanligt fall. Det är ingen underdrift direkt. 11 chihahuavalpar innebär nämligen ett nytt världsrekord!

Både personalen på ”Pet Rescue and Adoptionen” och nya ägaren Josie är överlyckliga.
– Vi är väldigt optimistiska inför deras framtid. De kommer till ett fantastiskt hem, avslutar Rebecca.

De 11 små valparna har fått namnen Lars, Axl, Bowie, Bjork, Angus, Elle, Willow, Meatloaf, Doyle, Sid och Guiness (som en hyllning till Guiness World Record).

På Facebook-sidan Momma LOL Party of 11 kan man följa valparnas nya liv. Där finns även bilder på alla 11 historiska chihahuor!

Bildkälla: Momma LOL Party of 11/Facebook

Det här är helt otroligt, jag har aldrig sett något liknande! Dela för att visa dina vänner!

Titta på den otroliga videon nedan