Domaren låter hunden bestämma vem som är ägaren – titta nu när han släpps ner på golvet i rättssalen

Jag har alltid tyckt att uttrycket ”hunden är människans bästa vän” är så träffsäkert! Samtidigt har jag ingen aning vem som myntade uttrycket först, men det är så genialt i all sin enkelhet och jag vet att hundägare över hela världen kan skriva under på detta.

Det beskriver verkligen det starka band som (nästan) alltid uppstår mellan husse, matte och hund. Våra fyrbenta vänner sätter verkligen guldkant på tillvaron, och jag tror nog de flesta av oss känner åtminstone någon person i vår närhet som säger sig älska hundar mer än människor. De är ju så underbara, och samtidigt lojala och lekfulla. Människans bästa vän! Hundägare älskar förstås sina små fyrbenta älsklingar så mycket att de inte vet var de ska ta vägen. Ett stort kärleksbevis kan vara att medverka i nationell tv – för att bevisa hur mycket man älskar sin hund och att den är i trygga händer.

Det gjorde denna man som var med i programmet Judge Judy. Det är en amerikansk realityserie där autentiska civilrättsliga rättegångsfall behandlas av den pensionerade domaren Judith Sheindlin. I Sverige visas programmet i Sjuan.

Nu har detta klipp från den populära serien fått ordentlig spridning på nätet av en speciell anledning.

Foto: Facebook

Det är alltså ett videoklipp från ett avsnitt av den populära tv-serien som nu tar nätet med storm. Domaren Judy får in ett fall som måste vara hyfsat unikt. I centrum står Baby Boy. Det är namnet på en liten hund som både den anklagade och försvararen anser vara deras egen hund.

Det handlar om en kvinna och en man – där kvinnan hävdar att hon köpte hunden av någon som sålde husdjur på gatan. Men samtidigt hävdar mannen i stället att hunden i själva verket var hans – och att den sålts vidare utan hans vetskap.

Foto: Facebook

För Judge Judy fanns bara ett sätt att avgöra detta på: Hon beordrade att få in hunden i rättssalen – så att denna själv skulle få avgöra vem som var dess rättmätige ägare. Det svåra i detta fall är ju att en hund inte kan prata för sig själv i en rättssal. Därför fick det hela avgöras på vem hunden skulle gå till självmant – kvinnan eller mannen.

Foto: Facebook

Hunden sprang nästan omgående till mannen – och för Judge Judy var saken klar! Kvinnan blev så klart ledsen och sa att hon köpt hunden åt sin mor, men hunden hade gjort sitt val och fick nu komma hem igen!

Titta på den lilla pudelns val i spelaren här nedan, och glöm inte att dela klippet vidare för att visa att hunden är människans bästa vän!

[arve url=”https://www.facebook.com/thedodosite/videos/1260911724043500/” aspect_ratio=”16:9″ /]