FOTO: Pixabay/Youtube

Domaren har tröttnat på alla djurplågare – och låter dom smaka på sin egen medicin!

.

Det går inte en dag utan att man läser om människor som behandlar djur illa. Som djurvän är det alltid lika tungt att ta in det och vreden riktar sig direkt mot de empatilösa fegisar som gör detta. 

Dessvärre är det alldeles för sällan som djurplågarna får sina rättmätiga straff, och ibland kommer de undan helt. Men det finns en person som vill – och har – ändrat på detta. 

Hans namn är Michael Cicconetti och är domare i Painesville, USA. 

domaren, djur, straff, djurplågare
FOTO: Youtube

Michael, från Ohio, USA, är en sann djurvän och fick sin första hund redan som barn. Herman, som hunden hette, var hans bästa och trognaste vän genom hela barndomen.

I dag har han en 10-årig Berner sennenhund som heter Kasey.

FOTO: Pixabay

Hans största intresse här i livet är djur, och i synnerhet hundar. Passionen har han också burit med sig i sin roll som domare – där han gjort sig känd för sina okonventionella straff.

Värt att notera är att straffen faller inom lagens gränser.
”Dessa straff kommer inte att äventyra någons säkerhet, men det betyder inte att de kan hantera obehaget och förödmjukelsen”, säger han enligt Animal Channel

FOTO: Youtube

Karma åt djurplågarna

Ett exempel på dessa uppmärksammade straff fick en kvinna erfara.

Hon hade lämnat sin hund i smits, kraftigt misskött. Michael tyckte att hon kunde få mötas av samma behandling. Så han klubbade igenom att hon skulle få tillbringa en hel dag på en soptipp, för att reflektera över sitt agerande mot sin hund.

domaren, djur, straff, djurplågare
FOTO: Youtube

Kvinnan blev mycket upprörd över straffet och tyckte det var alldeles för hårt.

Michael höll inte med…
”Jag vill att de hittar den smutsigaste av platser, där det stinker och luktar något fruktansvärt, och jag vill att du sitter där i 8 timmar i morgon, och tänker på vad du utsatte din hund för när du känner hur illa det luktar. Om du spyr, så spyr du”, sa han till kvinnan enligt Animal Channel

Fick smaka på sin egen medicin

Ett annat uppmärksammat fall handlar om en kvinna som dumpade 35 kattungar i skogen.

Som straff fick hon tillbringa en natt i skogen, utöver fängelse och böter.

Nu hoppas Michael att hans domar ska leda till en ökad medvetenhet om misskötsel av djur. Han vill att djurplågare ska reflektera över sina gärningar och de ska veta vad djuren tvingas gå igenom.

Michael kan inte alltid dela ut den här typen av straff då han har en lagstiftning att ta hänsyn till. Men de gånger chansen så gör han det mer än gärna.

Hör honom berätta om sina metoder i klippet nedan:

Här har vi en man som verkligen agerar med sunt förnuft! Vilket föredöme för alla domare därute! 

Helt rätt att låta djurplågarna känna på karma! DELA för att hylla Michaels arbete med att stoppa djurplågeri!