Djurvän ser mest ledsna hunden och vet vad hon måste göra

Djurvän ser mest ledsna hunden och vet vad hon måste göra

År av försummelse tar sin ut sin rätt på vissa djur. De blir rädda och oroliga och börjar tvivla på alla som kommer dem nära.

Om dessa hundar har turen att få komma till ett skydd är chanserna att de ska hitta ett nytt hem små. De behöver ofta mycket vård och uppmärksamhet, vissa behöver till och med medicinsk hjälp och träning.

När hunden Benji plockades upp som herrelös var han en nervös hund och skällde hela tiden på alla som försökte komma nära honom.

Personalen trodde att det skulle bli svårt att hitta honom ett nytt hem eftersom rehabiliteringsprocessen skulle vara tuff. Tills Jessica Williams såg bilden på honom och visste att han behövde någon direkt.

Foto: Jessica Williams

Jessica Williams och hennes pojkvän, Jared, hade precis flyttat in till sitt nya hem. Hon tyckte dock att någonting fattades. En hund.

Därför började hon söka på internet efter djurhem och hundar som var i desperat behov av att få komma till ett nytt hem. Snart fick hon syn på Benjis ledsna ansikte och visste direkt. Det här var hunden som skulle få komma och bo med dem.

Nervös och rädd för allt

Benji blev upplockad när han levde på gatorna i Los Angeles och togs då till ett stort djurhem.

Han hade då drabbats av en allergi som lett till att han tappat delar av sin päls. Han var så nervös och rädd för allting.

Foto: Jessica Williams

– Han var på djurhemmet i tio dagar och klarade sig inte särskilt bra. Han kunde skälla åt människor när de gick förbi. Jag har aldrig sett en ledsnare hund och visste att vi inte kunde lämna honom där, säger Jessica till The Dodo.

Personalen försökte avskräcka ivriga paret

Paret åkte sedan hem från Los Angeles till Sacramento – en sex timmar lång bilresa.

När paret kom fram till djurhemmet och sa till personalen att de var intresserade av att adoptera Benji fick de dock förklarat för sig att han kanske inte var ”rätt” hund för dem…

Foto: Jessica Williams

– När djurhemmet även sa till oss att han inte var vänlig och vägrade släppa in oss i ett lugnt väntrum för att lära känna honom eftersom ”han inte är en hund som kommer fram till oss och vill mysa”. Då förstod vi att det fanns en risk att han skulle avlivas och vi ville inte att han skulle dö, säger Jessica till The Dodo.

När paret träffade Benji bekräftades bara deras längtan efter att adoptera honom och de ignorerade helt personalens varningar. I stället skrev de på papperna och tog med honom hem.

Foto: Jessica Williams

Benji verkade nervös under bilresan och fortsatte vara tillbakadragen och nervös när Jessica och Jared introducerade honom för hans nya hem.

Men efter bara några dagars kärlek och uppmuntran hände någonting fantastiskt.

Personligheten förändrades över natten

Benji insåg att han hade kommit till en säker miljö med människor som älskade honom och han började komma ut ur sitt skal.

Bara tre veckor senare beskriver Jessica honom som en ”knasboll” som tycker mycket om att leka med sina leksaker.

Han har blivit en mycket älskad och glad familjemedlem.

Foto: Jessica Williams

Den här historien är det perfekta exemplet på hur somliga hundar bara behöver en chans med en kärleksfull ägare för att ändras över natten.

Benji var rädd på djurhemmet, och osäker på vad som hände och var förståeligt upprörd. Det är inte rättvist att döma dem baserat på hur de beter sig på djurhemmen.

Snälla dela vidare denna historia för att hylla djurvännerna Jessica och Jared som hade tilltro till denna söta hund när andra inte hade det – och gav honom en anledning att le igen!

TV: Lista med 10 gulliga hundar