Djurvän hittar övergiven hund under träd – lappen på buren visar den tragiska sanningen

Alla hundar förtjänar att leva ett lyckligt liv där bus, tak över huvudet och kärlek är inräknat. Tyvärr är så inte fallet med alla djur, där vissa tvingas leva på djurhem eller på gatan.

Men vissa gånger finns det också situationer där ägaren i fråga helt enkelt inte har möjligheten att ta hand om sitt älskade djur.

Det skulle den här veterinären få erfara, när han såg en övergiven pitbull utanför sin klinik. Vid buren satt också en lapp som avslöjade hela den tragiska sanningen.

Att ställas inför ett val att tvingas ge upp sina husdjur är någonting ingen människa någonsin ska behöva gå igenom. Tyvärr var så fallet för en hundägare i Connecticut, USA.

Ägarna hade blivit hemlösa och hade ingen möjlighet att ta hand om sitt älskade husdjur. samtidigt som hopplösheten kom krypandes visste de att de var tvungna att ge bort sin älskade pitbull vid nan ”Fatty McFat”.

Tvingades lämna ifrån sig hund

Det var ingenting de någonsin ville göra, men de ville också den fina hundens bästa. Att leva på gatan var inget värdigt liv varken en människa eller djur.

Bildkälla: Facebook/The Simon Foundation

Enligt InspireMore var ägarna runt till över 50 organisationer för att försöka se till att han fick en ny fin familj. Men då han ofta nafsade på folk när han kände sig hotad, eller om han kände att någon hotade hans ägare, ville ingen ta emot honom.

Ägarna var helt desperata. De visste att de behövde göra någonting snabbt för att ge honom en ny chans i livet.

Lämnade honom under träd

Trots att det var det sista ägarna ville göra var de tvungna. De lämnade Fatt under ett träd intill veterinärkliniken Litchfield Hills Veterinary Animal Hospital i en bur.

Den söta hunden hade alla sina tillhörigheter inklusive leksaker, filtar och kuddar med sig. Och dessutom hade de skrivit en lapp till personen som hittade honom.

”Jag heter Fatty McFat. Jag är bara aggressiv eftersom jag är rädd. Min ägare älskar mig jättemycket, jag är deras allt! Mina ägare blev hemlösa och fick reda på att de var sjuka och kunde därför inte ta hand om mig. Snälla, döm dem inte. De försökte hitta ett nytt hem till mig och detta är finns dokumenterat, men ingen brydde sig! De gick till veterinären, de brydde sig inte. De ringde polisens hundavdelning, de brydde sig inte…”, stod det på lappen som fanns vid buren.

Bildkälla: Facebook/The Simon Foundation

Brevet från ägaren fortsatte:

”Jag vet att mina ägare älskar mig eftersom de var och är de enda som gjort allt för att rädda mig, älska mig och skämma bort mig. Det är inte rättvist mot mig att få leva i en bil som de senaste två månaderna och mina ägare gråter varje dag eftersom de är så ledsna och älskar mig.
Jag är väldigt, väldigt överbeskyddande för mina ägare och biter alla som kommer nära dem eller som jag känner är ett hot. Mina ägare blev hemlösa tack vare mig.
Allt jag önskar är att jag får chansen att behandlas med omsorg, värdighet och att någon vill älska mig oavsett vad som hänt. Mina ägares hjärtan är fullständigt krossade och de är väldigt ledsna att det gått så här. Ingen ville hjälpa till”.

Ägaren var förkrossad

En man vid namn Thomas Mitchell, som arbetar på Harwinton Animal Control såg när ägarna släppte av den lilla huden vid trädet.

– De släppte av honom och såg till att allt var förberett. Kvinnan ringde till veterinärkliniken medan jag såg hur hon körde därifrån och lät dem veta att han var här, säger Mitchell till lokala tv-stationen WFSB.

Bildkälla: Facebook/The Simon Foundation

Enligt Thomas var ägarna förkrossade över att lämna ifrån sig sin älskade hund.

Fick ett tillfälligt hem

TV-kanalen fick till slut tag på kvinnan som i sin tur berättade att det var det värsta beslutet hon tvingats ta i sitt liv. Men samtidigt hade hon inget val.

Fatty kom till slut till djurhemmet The Simon Foundation som tar emot hemlösa hundar som inte har någon annanstans att ta vägen.

De la ut bilder på hunden på Facebook och mängder av människor reagerade på hans historia.

Bildkälla: Facebook/The Simon Foundation

Men allting skulle sluta i stor glädje för lilla Fatty.

Lyckligt slut

Efter några veckor kunde The Simon Foundation lämna de glädjande nyheterna att hundens ägare lyckats hitta ett jobb – och de kunde äntligen återförenas.

Människor donerade samtidigt pengar så att Fatty kunde gå mat, medicinsk vård och allt det en hund behöver.

Bildkälla: Facebook/The Simon Foundation

Fatty McFat fick till slut ett lyckligt slut och återförenades med sin matte, som älskade sin hund över allt annat. Nu önskar vi dem lycka till i framtiden!

Alla hundar, och andra djur, förtjänar ett kärleksfullt hem. Dela om du håller med!