Djurhem avslöjar: Så är hundens reaktion när den inser att ägaren inte kommer tillbaka

Den som trodde att djur inte har känslor, kunde inte ha mer fel. Den som trodde att man bara kunde lämna bort ett djur till främmande människor, rycka på axlarna och gå vidare i livet – den har en del att lära sig.

Givetvis har djur känslor. Givetvis förstår djur när de blir dumpade och övergivna av sin familj, och givetvis får de sina hjärtan krossade.

Kanske finns det en anledning som av rimliga skäl inte går att förklara för ett husdjur. Men det hindrar ju inte de små vännerna från att undra varför. Har de gjort något fel? När kommer människorna tillbaka?

Kommer de någonsin tillbaka?

Vi läser dagligen tragiska historia om djur som har dumpats och hamnat på djurhem, och bland de djur som oftast överges finns hundar.

En sådan hund är Electra. Hon är en 4-årig pitbull terrier-mix, och hennes öde är ett bevis på hur djuren faktiskt mår när de inser att de blivit övergivna.

En anställd på djurhemmet filmade Electras förkrossande reaktion när hunden insåg vad som hade hänt, ett klipp som fått miljontals visningar på nätet.

electra, djurhem
Foto: Facebook

I videon ser man hur Electras står med hängande huvud och sorg i ögonen. Det är ingen tvekan om vilken smärta hon känner, efter att ha förstått att ägarna inte kommer att återvända.

”Electra representerar bilden av ledsamhet och verklighet i djurhemmen. Ibland skulle jag vilja förstå varför ägare överger sina djur, och jag gillar inte att döma dem, men när du ser hur hundarna kommer till djurhemmen och de har glada ansikten och står helt stolta kan jag bara inte förstå”, skriver djurhemmets anställde på Facebook.

Genom att publicera videon ville djurhemmet skicka ett kraftfullt meddelande till alla de som överväger att lämna sina djur. Varför man bör överväga tanken en extra gång – och fundera ett varv kring hur det känns för djuren.

Se det förkrossande videoklippet här:

[arve url=”https://www.facebook.com/100009310861488/videos/1839905389663139/” aspect_ratio=”1:2″ /]

Dagen efter att videon publicerats, la djurhemmet ut en uppdatering med att Electra hade adopterats till ett nytt och kärleksfullt hem. Men man kan fortfarande undra, om hon väntar på att de gamla ägarna ska kliva in genom dörren.

Dela artikeln med alla dina vänner på Facebook så att alla förstår hur viktigt det är att tänka på djurens bästa, innan man funderar på att lämna dem!!