Deprimerad hund har suttit ensam på hundhemmet i 2 år – då känner hon igen en välkänd lukt

När Pakita släpptes av på hundhemmet El Arca Animal Partido de Mar Chiquita, i Argentina, för några år sen fick personalen höra att hon hittades vandrandes splanlöst på gatorna.

Pakita välkomnades med öppna armar av av centrumets volontärer, en av dessa heter Silvia Ferreyra.

Hunden blev kvar på djurhemmet i 2 år, man hittade aldrig hennes ägare eller någon annan som visste vad hunden kom ifrån.

Tyvärr ledde detta till att Pakita kände sig väldigt ensam, deprimerad och drog sig tillbaka. Chanserna att hon skulle adopteras minskade för varje dag och månad som gick.

De yngre hundarna gick alltid före Pakita.

De frivilliga på Arca Animal gjorde dock fortfarande sitt bästa för att hitta ett hem åt Pakita. De bestämde sig för att ta en bild på hennes, så att de kunde lägga upp den på Facebook och på så sätt väcka intresse hos potentiella adoptivfamiljer.

Detta var dock ingen lätt uppgift.

En skygg Pakita kröp alltid ihop eller vände bort huvudet när det var dags att ta foto på henne. Men till slut fick de en bild som var tillräckligt bra för att kunna lägga ut på internet.

”Vi fick nästan omedelbart ett meddelande från en kvinna som sa att hunden var hennes sons och att han hade letat efter henne!”, berättar Ferreyra för sajten The Dodo.

Kvinnan sa att hennes son, Ariel Naveira, aldrig trodde att han skulle få se Pakita någonsin igen.

Sonen dök upp på hundhemmet redan nästa dag för att se om Pakita verkligen var hans hund. Tydligen behövde Pakita också något som övertygande henne om att Naveria i själva verket hennes husse.

Ögonblicket alla väntat på

När de förde ut henne till sin ägare, var hon inte säker på att det var han.

Hon gömde sig bakom en av räddningscentrets volontärer och tassade omkring, nosandes runt.

Till slut känner hon igen en bekant doft och du kan se det exakta ögonblick när hon känner igen att det är han. Det är en sådant vackert ögonblick du inte ser många gånger i livet!

Pakita är uppenbart överväldigad med glädje och hoppar upp på Ariel och börjar ge honom massor av pussar.

Patkia är bara så glad att hon börjar skälla och gny igen. Det är som om hon gråter glädjetårar. Jag är så glada att dessa två kunde återförenas!

Kolla in hur det gick till i videon nedan.

Vänligen dela detta med dina vänner och familj om du också blev varm i själen av att se detta!