Foto: Xena the Warrior Puppy/Facebook

Den autistiske pojken vågade inte prata – men se nu på det ofattbara mötet med hunden som förändrade allt

Linda Hickey bor i Georgia med sin man och sina två barn. Hennes yngsta son Jonny är åtta år och autistisk. I början hade hon svårt att acceptera det faktum att hennes son har en funktionsnedsättning, samtidigt hade Jonny problem att anpassa sig till samhället. Han hade svårt att skaffa vänner och kunde inte prestera i skolan.

Jonny trivdes inte i stora folksamlingar och ville inte träffa okända människor – inte ens när familjen var närvarande. Det här blev ett stort problem för hela familjen.
– Jag kunde inte ens beställa charkuterier. När jag gick fram till disken och skulle beställa började Jonny skrika, säger han till Today.

Föräldrarna blev allt mer oroliga för hur Jonny skulle klara sig i livet.

Men allt skulle förändras efter mötet med hunden Xena.

Foto: Xena the Warrior Puppy/Facebook

Familjen hade adopterat två hundar, men Jonny hade aldrig visat något intresse för dem. Han ville inte leka med dem och tyckte mest att de var i vägen.
– Jonny hade aldrig interagerat med dem. Det var som om de levde i två helt skilda världar, säger Grant till Today.

När allt var som mest hopplöst hände något otroligt.

Foto: Xena the Warrior Puppy/Facebook

Mamma Linda satt framför TV:n och hamnade mitt i ett program där en hund råkat mycket illa ut. Valpen Xena var i akut behov av hjälp efter att ha vanvårdats av sin ägare. När organisationen Dekalb County Animal Services tog hand om henne visste de inte om hon skulle överleva.

Linda kunde inte släppa bilden av den stackars vanvårdade hunden, hon var tvungen att titta hur det hade gått för henne. Linda följde valpens utveckling på djurrättsorganisationens Facebook-sida.

Foto: Xena the Warrior Puppy/Facebook

Mamman tog kontakt med djurhjältarna som räddat Xena och frågade om hon fick adoptera henne. De kände omedelbart att hon var den perfekta ägaren. Så en dag fick familjen ta hand om henne på prov.

Resultatet långt bättre än de någonsin kunde ana.

Faktum var att Linda och Grant hade en plan med hunden. Hon skulle bli en överraskning till Jonny.

Foto: Xena the Warrior Puppy/Facebook

I samma ögonblick som Jonny fick träffa hunden blev han som en helt ny person. De två kände en samhörighet direkt och helt plötsligt började Jonny le igen. Det blev starten på ett nytt kapitel i den åttaårige pojken och Xenas liv.

Den tidigare så sorgsna pojken var glad hela tiden och hade inga som helst problem att socialisera med andra människor. Pappan minns att han vid flera tillfällen sett sonen dela ut kramar till främlingar – mitt på gatan.

Foto: Xena the Warrior Puppy/Facebook

Även lärarna i skolan kunde märka en klar skillnad på Jonny. Till exempel så vann han något som kallas för ”Superstar of the Week”, ett pris till den elev som presterat bäst i veckan. Det hade han aldrig tidigare varit i närheten av.

Jonny och Xena har gjort otroliga framsteg under den korta tid de varit tillsammans. Båda kom från svåra förhållanden, men så länge de har varandra klarar de allt. Och föräldrarna är evigt tacksamma för nytillskottet i familjen – allt tack vare ett TV-program.

Den här fantastiska historien visar bara vilken otrolig inverkan djur kan ha på människor – och vice versa. Hundar är helt enkelt underbara! DELA om du håller med!