Delfiner räddar hjälplös hund från att drunkna – efter flera timmar i vattnet

11-åriga hunden Turbo smet från sitt hem i Marco Island, Florida, sent en söndagskväll i december. Han hade förmodligen tänkt nosa runt i nya områden, kanske jaga en katt eller hitta något gott i en papperskorg.

Men kvällen blev inte alls som Turbo hade tänkt sig. Plötsligt föll han ner i en kanal och kunde inte komma upp. Vattnet var djupt och det fanns ingenstans för Turbo att sätta fötterna. Han började svälja vatten och trodde förmodligen att hans sista stund var kommen.

Men då kom hjälp från oväntat håll.

Turbo hade varit borta i 15 långa timmar. Hans ägare Cindy Burnett berättar att hunden rymt efter att hon råkat lämna grinden till huset öppen.

Youtube

Cindy och hennes son letade desperat efter sin Turbo. De körde bilen genom området och ropade på honom i närmare 6 timmar.

Kämpade för sitt liv

Samtidigt som Cindy letade kämpade Turbo för sitt liv i kanalen. Inga människor fanns i närheten och ingen hörde honom gny där i vattnet. Han blev allt svagare.

Youtube

Då närmade sig plötsligt en grupp delfiner. Marco Island ligger precis vid västra spetsen av Florida och det händer då och då att delfiner simmar in i alla de kanaler som slingrar sig genom staden.

Delfinerna hade upptäckt Turbo och blev nyfikna på honom. Det var precis som att de förstod att han behövde deras hjälp.

De hade ingen möjlighet att dra upp hunden ur vattnet. Men det fanns en annan sak de kunde göra. Oväsen.

Shutterstock

Delfinerna cirkulerade runt Turbo och plaskade i vattnet. Kanske var det bara en lek, kanske visste de att deras oväsen skulle få människor att komma till platsen.

Kastade sig i vattnet

Det dröjde inte länge innan några människor upptäckte delfinernas plaskande och gick dit för att titta närmare. Då såg de Turbo. En kvinna kastade sig i vattnet och drog upp den utmattade hunden.

Det hade då hunnit bli måndag morgon och Turbo hade varit saknad i 15 timmar.

Turbo fick komma hem till matte igen och mådde efter omständigheterna bra. Men hade det inte varit för delfinerna hade han förmodligen drunknat i det där kalla vattnet.

Djur är klokare än många tror! Dela gärna den här solskenshistorien vidare om du också blev berörd av delfinernas fina insats.