De upptäckte att deras hund inte sov på natten och bara tittade på dem. Anledningen är skrämmande

Hunden är människans bästa vän, de flesta människor älskar dem med hela sitt hjärta. När vi bestämmer oss för att att välkomna ett nytt husdjur i huset, är det självklart att de ska få bli en del av familjen.

Det är viktigt att hundar får den nödvändiga kärlek, trygghet och uppmärksamhet de behöver.

Denna fiktiva historia är ett väldigt bra bevis på detta – den visar att en hunds förtroende är ingenting man ska leka med!

Ett gift par, med tre barn, fattade beslutet att adoptera en Golden retriever. Omedelbart blev hunden och barnen bästa vänner, de lekte alltid tillsammans och skyddade varandra.

Hunden var väldigt intelligent, han lärde sig snabbt nya trick och kommandon. Oftast var det barnen som lärde hunden alla nya saker. Det var uppenbart att den lurviga hunden trivdes i familjen. Men ganska snart efter adoptionen började han med ovanligt beteende; hunden satt varje natt utanför föräldrarnas sovrum.

Mamman och pappan brukade sova med dörren helt öppen och snart insåg de att hunden alltid dök upp utanför deras rum.

Varje natt satt han där, med sina stora och vackra bruna ögon, stirrandes på dem. Tydligen sov han ingenting på natten, men på morgonen var han den första som hälsade på husse och matte.

Pixabay

Eftersom familjen tidigare adopterat två andra hundar och de aldrig uppträtt på samma sätt, undrade de om det kunde vara något fel med hunden, om han ville varna familjen eller om han kanske var sjuk. 

De tog honom till en veterinär, men fick svaret att deras fyrbenta vän mådde alldeles utmärkt, hunden var hälsan själv. Det var då att de bestämde sig för att återvända till hemmet där de hade adopterat hunden, för att kanske kunna ta reda på orsakerna till det märkliga nattliga beteendet

De ansvariga på hundhemmet hade möjligen en förklaring – svaret lämnade familjen med brutet hjärta. Orsaken var att den förre oansvarige ägaren plötsligt hade lämnat hunden en natt, så att han kunde överge honom utan att behöva se honom i ögonen. Ägaren kom aldrig mera tillbaka. 

Hunden förstod inte vad som hände, var hade ägaren tagit vägen? När han vaknade var hela hans omgivning helt annorlunda. Hunden fruktade att alla han fäste sig vid skulle lämna honom på natten och därför vågade han inte somna.

Lyckligtvis hade hunden kommit till en familj som aldrig skulle lämna honom i sticket. Tyvärr fanns ju rädslan kvar hos hunden och det var därför han inte sov på natten och stod vid husses och mattes dörr, så att han kunde försäkrade sig om att de aldrig skulle överge honom.

Pixabay

Familjen kunde inte undvika tårarna när de hörde historien och tänkte på hur det skulle kunna hjälpa sin pälsbeklädda vän. ’

För att han skulle få tillbaka självförtroendet och tilliten till familjen lade de en liten hundkorg vid sidan av föräldrarnas säng. De ville visa att de ville ha hunden nära och att de aldrig skulle lämna honom. Det tog visserligen en hel del tid att anpassa sig till de nya rutinerna.

Efter veckor insåg deras ägare att hunden sov lugnt. Sedan dess har hunden levt lyckligt och som tur var kom han till människor som älskar honom och tar hand om honom som familjemedlem. Jag önskar att alla hundar kunde ha samma tur att hitta människor som verkligen älskar dem!

Och varför ska du dela vidare denna hjärtskärande historia? 

Jo, alla husdjur innebär ett stort ansvar så innan du köper en hund/katt/hamster eller vad det nu kan vara – fråga dig själv om du verkligen har tid, ork och lust att hand om det, de är inte leksaker! Djur är varelser som känner och förtjänar all universums kärlek. Älska dem och jag lovar att du kommer att vinna en stor vän och själsfrände!