Därför vill hunden följa dig till toaletten – anledningen är viktigare än du tror

En av de underbara fördelarna med att ha hund är att man alltid har sällskap. Dock finns det tillfällen då sällskap inte är önskvärt, till exempel när man går på toaletten.

Har du någon gång tagit hand om en hund så vet du att den mer än gärna följt efter dig när du ska utföra dina behov, men vad många inte vet är att hunden gör det av en särskild anledning.

Här är en lista över nio saker som hundar gör, och vad det betyder.

1. De klassiska hundögonen

Att ”ta till hundögonen” är något människor gör när de vill ha något, men så är det inte för våra husdjur. När hundar gör detta så visar dem att det finns ett känslomässigt band och en tillit mellan er.

Foto: Flickr

2. De kommer bärandes med gåvor

Vi menar inte att de gått och köpt en present. Nej, vi pratar om när hundar kommer till dig för att lämna något de har burit i munnen. Detta gör de för att de vill visa något eller dela med sig av glädjen som föremålet innebär.

3. De vill gosa efter middagen

När en hund är mätt och belåten mår den bra. Om den då kommer till dig för att gosa in sig betyder det att den är bekväm runt dig.

4. Det vet när något är fel

Hundar behöver inte prata med människor för att förstå att något är fel. Hundar är bra på att läsa kroppsspråk, och märker de att du är ledsen tröstar de gärna.

Foto: Flickr

5. De följer efter dig in på toaletten

Att en hund följer med dig in på toaletten är ett bra tecken, det visar nämligen att den står dig nära. Enligt veterinärer så är det en hunds instinkt att göra allt med sin familj.

6. De slickar dig i ansiktet och på kroppen

Om en hund vill slicka dig i ansiktet har den en bra känsla gällande dig. En hund stressar ner när den slickar någon i ansiktet, men det är också ett sätt att visa kärlek.

Shutterstock

7. Den blir sjövild när du kommer hem

En fin sak med hundar är att de inte döljer sina känslor. En hund som hoppar högt när du kommer hem är glad att se dig.

8. De lutar sig mot dig

Om en hund lutar sig mot dig söker denne trygghet och kärlek, även hundar behöver det.

9. De kryper upp i din säng

Hundar kan enkelt göra sig bekväma överallt, men väljer de att göra det i din säng så beror det även på att de är ute efter att känna din lukt och värme.

Shutterstock

Källa: Science AlertI heart dogsBrightside

Hundar är bra härliga och känslosamma djur. Dela gärna den här artikeln vidare om du också är en hundälskare!