Därför ska du ALDRIG låta din hund slicka dig i ansiktet – expertens varning

Ett säkert tecken på att en hund är glad att se dig är att den blir närgången och vill slicka dig i ansiktet. Men hur svårt det än är att motstå de där blöta pussarna så gör du dig själv en stor otjänst om du tillåter dem.

Att låta en hund slicka dig i ansiktet är nämligen ett riktigt dåligt beslut, då du utsätter dig själv för en stor risk.

”Det är inte bara vad som bärs med saliven”, säger hundexperten Marty Becker till tidningen The Sun.

Enligt hundexperten Marty Becker kan vi glömma myten om att en hunds mun är renare än en människas. Även om vi älskar våra fyrbenta vänner, så är det ett faktum att deras munnar bär på ofantligt många olika bakterier, som de slickat upp utomhus, och när de hälsat på andra hundar eller smakat saker.

”De går igenom soporna, Och du vet, vi ger varann en puss på kinden, de ger varann en puss i rumpan”, säger Marty Becker till The Sun.

Bakterie kan slå ut organen på en människa

Även John Oxford, professor i virologi och bakterilära vid Queen Mary University i London, är enig om detta. Han poängterar att hundar tillbringar en stor del av deras vakna tid med att dra neras nosar och munnar i okända och smutsiga områden, vilket gör att de bär på en enorm mängd bakterier.

Det vanligaste en hund överför till en människa är ringmask, men har man otur kan det vara värre än så.

Capnocytophaga Canimorsus är en vanlig bakterie i en hunds saliv. Denna bakterie har kraften att förstöra organ hos en människa, vilket i värsta fall kan ge följder som leder till döden, enligt The Sun.

Foto: Shutterstock

Givetvis är det upp till var och en om de låter sin hund slicka dem i ansiktet eller inte, men även om sanningen svider så kan det vara bra att vara på sin vakt vad det gäller smittor. Många vet inte om det här, dela gärna med andra hundägare.