Chihuahuan får kraftiga värkar: Efter 10:e valpen inser matte veterinärens stora misstag

Att få bevittna en förlossning är ett av livets stora mirakel. Däremot kan timmarna inför det stora ögonblicket vara rörigt och framför allt svårkontrollerade för en själv.

Josie Boyd Brown hade valt att adoptera en liten chihuahua, hunden Lol, och en dag insåg hon att den lilla vovven var dräktig.

När det så väl var dags för henne att föda hade veterinären gett klara besked om vad som gällde inför. Men när hon fött sin tionde valp fick Josie se någonting som hon inte var beredd på. Veterinären hade gjort ett stort misstag.

Djurorganisationen Unleashed Pet Rescue and Adoption hade lyckats rädda en mängd hundar. Antingen kom de från hem där de inte fick den kärlek de behövde eller från hem som helt enkelt inte kunde ta hand om dem.

Fick en fostermamma

För den lilla chuhuahuan Lol var fallet det första. Hon hade bott i et hem där hon blev illa behandlad och organisationen klev in och räddade henne.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

När Lol blev räddad var hon dräktig och det skulle inte dröja länge innan hon skulle föda. Hon hade turen att bli räddad innan hon fick sina små valpar – för vem vet om de hade överlevt annars?

En kvinna vid namn Josie Boyd Brown beslutade sig för att öppna upp sitt hem för Lol och tog hand om henne som fostermamma.

Förberedde sig inför förlossningen

Hon hade sedan tidigare bra erfarenhet av hundar och fick veta av veterinären att snittet låg på runt fem valpar som en chihuahua brukade föda.

En dag var det så dags. Lol skulle föda och Josie såg till att den lilla hunden fick allt stöd och samtidigt utrymme för att förlossningen skulle gå så smidigt som möjligt.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

En efter en kom ut, frisk och kry, men när fem valpar hade fått se dagens ljus för första gången skedde någonting Josie inte väntat sig.

Det kom en sjätte….en sjunde…en åttonde…en nionde… en tionde!

Födde elva(!) valpar

Men det var inte slut där. Josie insåg att veterinärens kalkylering inte stämde alls – och Lol födde sin elfte valp – ett nytt världsrekord enligt Inside Edition.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Dagen efter, när Lol fått spendera hela natten med sina älskade valpar, åkte Josie tillbaka till veterinären för att titta till henne.

Det visade sig att Lol fått tre små tikar och åtta hanhundar.

Lyckligt slut

Chihuahuan Lol hade verkligen kämpat hårt, och vilken belöning hon fick för det.

Nu får hon chansen att uppfostra sina små valpar i Josies kärleksfulla hem och förhoppningsvis får de vara tillsammans länge.

Vi kan definitivt konstatera att Lol förtjänar lite vila efter den stora påfrestningen – och vi är säkra på att Josie kommer göra allt i sin makt för att de små valparna får ett långt och härligt liv.

Livet är verkligen fullt av överraskningar – och tala om att Lol fick vara med om en underbar sådan.  Snälla, dela vidare artikeln till dina vänner på Facebook så de också får chansen att läsa den här underbara historien!