Busschauffören gör ett speciellt stop varje dag – för att hjälpa en hungrig hund

Hundar kan inte prata. Men de kan ändå förstå oss, och vi kan förstå dem.

Den här hunden bor på gatan och är förmodligen inte så van vid människor. Men det finns en människa han tycker väldigt mycket om.

En busschaufför.

Gatuhundar finns i många länder, tyvärr. Oavsett hur mycket vissa människor arbetar för att hjälpa dem så är det omöjligt att rädda dem alla. Det är helt enkelt för många av dem – och för få människor som vill rädda dem och ge dem riktiga hem.

Organisationen Feed The Furbabies Canada fokuserar på att hjälpa hundarna som lever på gatan. Deras mål är att ingen av dem ska behöva gå hungriga. De delar ut mat och kollar till dem så att de inte far illa.

Organisationen består av frivilliga medborgare som jobbar extra med hundarna, utöver sina vanliga jobb. En av dem är busschaufför och kör skolbuss varje dag.

Träffade en hund vid vägen

För två år sedan upptäckte hon något när hon var ute och körde i sin buss. En hund rotade igenom en soptunna på jakt efter mat. Hon hade inte möjlighet att hjälpa honom då, men kom ihåg platsen han var på och tog med mat nästa gång hon åkte förbi.

Hunden var skygg, och vågade inte närma sig bussen först. Men när hon kastat en påse mat till honom blev han mer vänligt inställd. Det var så deras tradition började.

Facebook

Varje dag, måndag till fredag, möts de på samma plats. Hunden väntar vid vägen med viftande svans och busschauffören kastar en påse mat till honom.

Här är en video på deras dagliga möte:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffeedthefurbabiescanada%2Fvideos%2F2031603977087220%2F&show_text=0&width=267″ aspect_ratio=”9:16″ /]

Ingen vet varifrån hunden kommer, men det är förmodligen en gatuhund. Kanske är det här den enda mat han får.

Det bästa vore ju förstås om någon kunde rädda honom, och ge honom ett hem. Men med tänkte på hur många gatuhundar det finns i området så är det omöjligt att hjälpa dem alla. Den här hunden har i alla fall mat och behöver inte gå hungrig.

Mitt hjärta brister när jag tänkte på alla gatuhundar som finns i världen. Jag vill rikta ett stort tack till den här busschauffören som tar sig tid att hjälpa honom varje dag. 

Dela gärna den här artikeln vidare för att inspirera andra.