Busig border collie tar sats och rusar mot tjurarna – då visar de enorma bjässarna sitt sanna jag

En Border collie var ute på ett viktigt uppdrag. Hunden, som heter Hendrix, är nämligen en vallhund.

Hendrix är specialiserad på nötkreatur, och i ett videoklipp som nu spridit sig som en löpeld på nätet kan man se hur han sköter sitt jobb med bravur.

Klippet har fått över 400 000 visningar och det är inte svårt att förstå varför. Vi får se hur Hendrix först kliver mot gänget som består av såväl kor som tjurar och kalvar. Han vill få dem att flytta sig från punkt a till punkt b.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Människan började tidigt att avla vallhundar som skulle vara bättre lämpade att hantera denna uppgift. Just border collies är ganska vanliga i sammanhanget. De är arbetssamma men också duktiga lydnadshundar och många har visat sig vara framgångsrika i tävlingsformen agility. De brukar beskrivas som lättlärda och energiska, och behöver ofta mycket motion och psykisk stimulans.

– Den är mycket arbetsvillig och då handlar det inte i första hand om fysisk motion. Den vill och behöver ha en uppgift i livet och ser till att få det också, skriver Svenska kennelklubben på sin hemsida och fortsätter:

– Rasen är en funktionell arbetshund som kan vara mycket krävande som ren sällskapshund.

Just Hendrix är mycket skicklig på att valla, och det bevisas inte minst i det här klippet.

– Hendrix gjorde ett bra jobb med att vara bestämd men är också rättvis när han flyttade dem och han fick jobbet gjort till slut, skriver Youtube-användaren Rock n’ Roll Stockdogs i en beskrivning av videon som man kan se nedan.

Vilken duktig vovve! Dela gärna vidare klippet om du också är en sann djurvän.