Brandmannen adopterar brännskadade valpen, nu är de bästa kompisar för livet

Brandmän riskerar dagligen sina liv för att rädda andras. Men ibland handlar det inte endast om människoliv, det handlar även om djur.

När brandmannen Jake kom hem från jobbet en dag fick han plötsligt syn på stora lågor hos en granne. Snabbt tog han sig dit och såg hundmamman med sina valpar springa ut.

Men en valp hann inte hela vägen ut till säkerhet. Det var då Jake skulle visa sig bli dagens stora hjälte.

Brandmannen Bill Lindler hade varit med om många nödsituationer i livet. I sitt arbete hade han släckt många bränder och hjälpt människor i nöd – men vad som skedde den här dagen skulle förändra livet för alltid.
När han kom hem efter en dag på jobbet såg han plötsligt lågor från en grannes garage – och brandman som han var insåg han allvaret i situationen.

Bill rusade ut och fick syn på en hundmamma med sina valpar springa ut från lågorna. Men strax där bakom fick han syn på en av de små valparna som inte hunnit lika långt, och han hörde de små skrikande ljuden från valpen som låg under det glödande bråtet.

Han visste att han inte bara kunde stå och titta på.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Agerade direkt

Bill tog sig in i det brinnande huset och fick syn på den lilla valpen, som hade tagit sig loss och kuvat in sig i ett hörn. Rädd och utelämnad visste inte hunden vad den skulle göra, men Bill hade redan bestämt sig. Den skulle komma ifrån huset med livet i behåll.

”Jag tog med honom ut men han mådde väldigt dåligt. Han rörde sig inte, han andades inte. Jag gjorde mun mot mun-metoden tills vi kunde få syrgas”, berättar Bill för The Dodo.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Valpen togs till akuten och hade fått svåra brännskador. Men till allas lättnad klarade den sig – och veckor senare kom Bill på besök. Det var då han fick höra det hjärtekrossande.

Ägare hade inte dykt upp och valpen stod nu helt ensam och utelämnad. Bill hade redan räddat valpen en gång ut ur det brinnande huset. Nu bestämde han sig för att rädda honom igen.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Tog med honom hem

Sjukhuset hjälpte till att betala räkningen från valpen, som fick namnet Jake, och Bill tog med sig honom hem.

Han hade fått brännskador på 70 procent av kroppen och det skulle dröja innan han var helt återställd. Men Bill var fast besluten om att den lilla valpen skulle få ett liv värdigt en så fin hund.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Jake växte sig starkare och hans brännsår började läka allt mer. När han var tillräckligt stark fick den lilla valpen följa med Bill till brandstationen – och där passade han in alldeles perfekt.

Alla på stationen älskade att ha honom där och Jake verkade älska att spendera tid med husse på jobbet.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Blev hedersbrandman

Jake har till och med fått vara med Bill i skolor när han föreläst om brandsäkerhet och blivit omnämnd som ”hedersbrandman” av staden.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Bill har också en plan för sin hund, som han tror Jake skulle tycka var jätteroligt.

”Jag skulle vilja se honom som en terapihund för brännskadade barn en dag, så att de kan se att han har överlevt och trots sina ärr är vacker”, säger Bill till The Dodo.

Hur det gick för mamman och de andra valparna vet vi inte, förutom att de klarade sig från lågorna. Men vi hoppas att de, likt Jake, har kunnat hitta ett nytt kärleksfullt hem.

Vilken fantastisk historia om Jake och Bill. Jag hoppas de båda för jobba på brandstationen i många år framöver – och att Jake har många lyckliga hundår framför sig!  Tryck på dela om du också blev berörd av den här fina berättelsen om hunden Jake.