Brandmän hör någonting skälla under jorden – börjar gräva och hittar liten varelse levande begravd

Brandmännen hör något skälla under marken och inser att det är bråttom.

Fyra timmar senare räddar de livs levande liten varelse från att gå ett hemskt öde till mötes.

Hundvalpen Kila var på en promenad med sin familj runt Oʻahu, Hawaii, när hon plötsligt såg något röra sig i ögonvrån.

Den lilla valpen som alltid blir glad av en vild jakt slet sig och sprang iväg från sin familj.

Men lyckan över att springa fritt blev inte långvarig. I stället sprang hon rakt in i ett rör, som blev allt mindre och till slut satt den stackars valpen fast.

Kilas familj gjorde allt i sin makt för att få ut honom, men lyckades inte. Till slut var de tvungna att ringa efter förstärkning.

Brandmän från Honolulu Fire Departments Waiʻanae Fire Station 26 anlände till platsen och gjorde upp en plan för hur de skulle få Kila i säkerhet.

Insåg att det var bråttom

Till en början försökte de locka ut Kila ur röret, men snart insåg de att det var alldeles för trångt för henne att ta sig ut och bestämde sig för att gräva upp henne.

Brandmän hoppades först att locka Kila ur avloppet men ändrade sin strategi när de insåg att avloppets längd och diameter skulle bli ett problem. Snart stod det klart – de måste gräva.

”Att gräva för att nå avloppsröret och sedan skära av avloppsröret var det snabbaste och säkraste sättet att få ut Kila innan det började regna igen”, berättade medlemmar i räddningsteamet för The Dodo.

Grävde i fyra timmar

I hela fyra timmar turades brandmännen om att gräva efter Kila utan att ge upp.

”Vi tappade inte hoppet”, sa laget.

”Huvudmålet var att gräva säkert och effektivt. Det tog lång tid eftersom vi ville se till att hålet var säkert för oss och säkert för Kila.”

Till slut kom de så djupt att de fick tag i henne och räddade henne från underjorden.

”Det var tårar av glädje och lättnad överallt. Kila agerade som om ingenting hade hänt. Hon började hoppa runt och vifta på svansen!”, sade teamet.