Blind hund upptäcker snö för första gången – reaktionen är något alla måste se!

Golden retrievern Smiley föddes blind och har levt hela sitt liv utan att se någonting. Nu när han har kommit upp i åren har han dessutom fått problem med hörseln.

Det är svårt att föreställa sig ett liv med dessa förutsättningar. Men Smiley är, precis som namnet skvallrar om, en glad hund som inte låter det stå i vägen för någonting.

 

 

 

 

 

Även hundar kan bli blinda. Men det är svårare att veta hur de hanterar det jämfört med människor, av naturliga skäl. Det är individuellt hur hunden klarar av att leva utan att se någonting.

Gemensamt för hundar med nedsatt eller ingen syn är att de vill ha rutiner i livet. De vill gärna gå samma promenad som alltid, eftersom de känner sig trygga då. Varje liten förändring blir extra stor för hundar som är blinda.

Blind hund upptäcker snö första gången

Golden retrievern Smiley är både blind och nästintill döv, men det hindrar inte honom från att leka som alla andra hundar. En dag när hans matte Joanne gick ut med honom på promenad fick han uppleva något han aldrig tidigare varit med om: Snö.

Till en början förstod han inte vad som pågick, men efter ett tag insåg han att det inte var någon fara. Tvärtom – det var ju riktigt kul!

Matten Joanne var snabb att plocka fram mobilkameran för att filma det hela, och nu har klippet gjort stor succé på internet med över miljonen visningar.

Titta på Smileys underbara reaktion när han upptäcker snö för första gången i klippet nedan! Glöm inte bort att dela detta fantastiska klipp med dina vänner!