Blind hund återfår synen mirakulöst – ögonblicket när hon ser sina föräldrar är oslagbar

Det finns få saker som värmer mer i hjärtat än berättelser om vanvårdade eller misshandlade djur som får en andra chans i livet.

Jag behöver bara tänka på att en hunds liv förändras till det bättre för att bli varm inombords. Du kan lita på mig när jag säger att följande berättelse har fått mig att känna just det.

Alla hundar förtjänar att känna sig trygga och älskade under hela sitt liv. Tyvärr kommer vissa valpar helt enkelt aldrig få den chansen.

I maj 2020 övergavs Hazel, en pitbull, av sina ägare och hamnade på djurhemmet ”Mr. Bones & Co. and Rescue the Runway”. Hon var i dålig form och hade ådragit sig flera skador från sitt tidigare hem…

Enligt härbärget var Hazel åtta till nio år gammal, utmärglad och mager på grund av diabetes, när hon äntligen fick den hjälp hon förtjänade.

”Hon kom till oss efter ett liv hos en hobbyuppfödare, en blind senior som kämpade med diabetisk ketoacidos som nästan tog hennes liv”, skrev Mr. Bones & Co. och Rescue the Runway.

Levde som blind

På grund av diabetes hade Hazel levt större delen av sitt liv blind och visste inte hur världen runt henne såg ut. Det enda sättet för henne att navigera var genom att använda sina andra sinnen; höra, känna och lukta.

Hazel, som också hade fötts upp flera gånger, fick kämpa mot många hinder, men hon visade sig vara en stark liten dam och en mäktig liten överlevare. Hon fångade hjärtan hos personalen på Mr. Bones & Co. och Rescue the Runway, men de kunde inte behålla Hazel för alltid.

Tack och lov fanns det vänliga människor som var villiga att hjälpa Hazel och ge henne mat, värme och en säker plats innan de hittade adoptivföräldrar åt henne.

Fann vänliga människor på vägen

När hennes fosterföräldrar, Elli och Sam, fick höra om hennes situation agerade de direkt. Paret var mer än villiga att ta sig an Hazel med avsikten att hitta ett permanent hem för henne.

”När vi hörde att Hazel var blind ville vi se till att göra lite forskning. Vi försökte komma på det bästa sättet för henne att komma till rätta med blindheten”, säger de till The Dodo.

Efter att ha tagit in henne utvecklade Elli och Sam ett ambitiöst system för att hantera Hazels visuella utmaningar.

Artiklen fortsätter efter inlägget.

Fosterföräldrarna byggde upp en trygg miljö där Hazel kunde leka utan att skada sig på skarpa hörn eller hårda ytor. De hade också ljudsignaler och sa ”nej” så fort Hazel var på väg någonstans farligt. De hade också en signal om de ville att hon skulle komma nära.

Snart började Hazel anpassa sig och gjorde enorma förbättringar dag för dag. Att vara i en säker miljö hjälpte mycket, och snart nog vickade hon på svansen och lekte utan att skada sig själv.

Hazel tog steg för att hitta hennes fasta hem, men behövde fortsatt stöd innan adoptionsprocessen var klar.

Fick tillbaka synen

Sommaren 2020 tog Hazels liv en ny vändning när hon träffade sin nästa uppsättning fosterföräldrar, Allison och Pete. Det godhjärtade paret skulle ha ungefär samma roll som Hazels tidigare fosterföräldrar, men med en stor skillnad: de skulle uppleva ett mindre mirakel angående Hazels syn.

Mr. Bones & Co. lade ut ett meddelande om att Hazel behövde ett hem. Men också att hon vid någon tidpunkt, inom den tidpunkt som vi skulle ha henne, skulle gå in på operation för att återställa synen”, säger Allison.

Medan de tog hand om Hazel bevittnade Allison och Pete en betydelsefull förändring i hennes liv när hon återfick synen efter en ögonoperation. I oktober 2020 genomgick Hazel en bilateral kataraktoperation med implantation av konstgjorda linser.

Artikeln fortsätter efter inlägget.

Allt gick bra och efter några dagars vila på sjukhuset åkte hennes fosterföräldrar och hämtade henne – det var verkligen ett känslosamt möte.

Ögonblicket då hon såg sina älskade fosterföräldrar för första gången var verkligen rörande.

Hazels ögonvård efter operationen inkluderade flera ögondroppar under ett antal veckor. Det var Allison som administrerade dem, med hjälp av smaskiga godsaker.

Ett par månader efter att ha fått tillbaka synen adopterades Hazel av en familj från Massachusetts. Enligt räddningscentret levde Hazel ”sitt bästa liv med Onalie, John och hundbrodern Cooper.

I spelaren nedan kan du se när Hazel ser sina fosterföräldrar för första gången.

Helt underbart! Detta gör verkligen mitt hjärta glad!

Dela gärna den här hjärtevärmande artikeln med dina nära och kära på Facebook!