Barnen mobbar gamla hunden som gömmer sig i buskarna – anledningen krossar djurvänners hjärtan

Den gamla hunden Porkie blev retad av barnen.
Anledningen gör ont i hjärtat på alla djurvänner.
Tack och lov fick hon komma till en bättre plats.

Det här är hunden Porkie. Hennes livshistoria gör ont att berätta, men den måste ändå ges utrymme i mediebruset. Eftersom hon är en sann kämpe som kan inspirera oss alla, men också för att visa på vikten att adoptera gamla hundar. Det finns många fyrfotade vänner därute som har gott om livserfarenhet, och behöver ett hem på gamla dagar. Detta borde alla som går och funderar på att skaffa hund tänka över ett extra varv.

LÄS MER: Allt du behöver tänka på när du ska skaffa hund – experten tipsar

Hunden Porkie var herrelös när hon hittades i sydafrikanska staden De Doorns. Hon försökte gömma sig under en liten buske, eftersom barnen i området ska ha mobbat henne på grund av sin höga ålder, enligt djurorganisationen Sidewalk Specials som tog hand om henne.

Skakade och var rädd

Porkie skakade och var uppenbart rädd.

Foto: Youtube

LÄS MER: Så ska du som djurägare tänka – när din hund åldras

Hon togs med till veterinär för observation. Där konstaterade de bland annat att Porkies tänder behövde åtgärdas. De kunde se tecken på att hon försökt äta stenar vilket visade sig på de skadade tänderna. Dessutom var ett öga illa däran och veterinären fick ta sig en närmare titt på detta.

Porkie tas omhand vid busken där hon levde. Foto: Youtube

Porkie fick komma till ett kärleksfullt hem

Hon fick senare komma till Kapstaden i Sydafrika – och blev därefter adopterad av två godhjärtade djurvänner! De ville välkomna henne till sitt hem, och historien fick till slut ett lyckligt slut. Se hur det gick sen för den kärleksfulla hunden i klippet nedan.

Observera att de förbipasserande barnen som syns i filmklippet inte nödvändigtvis har med innehållet i artikeln att göra.

Alla hundar förtjänar en andra chans – dela om du håller med!