Kvinna ber veterinären att avliva hennes 11-åriga hund – anledningen gör mig vansinnig

Historien om beaglen Mitsie, som levt med sin matte i 11 år, är hjärtskärande.

Det enda hon ville var att få vara med sin älskade matte. Men matte ville annorlunda.

När Mitsie hade fyllt 11 år ville kvinnan avliva henne. Inte för att hon var sjuk eller för gammal. Nej, anledningen är djupt upprörande.

FOTO: Facebook

Hundar har onekligen ett speciellt band till oss människor. Det sägs ju att de är människans bästa vän och det stämmer onekligen.

För beaglen Mitsie är detta en självklarhet. Hon har alltid funnits där för sin ägare under sina 11 år i livet.

FOTO: Facebook

Tyvärr hade inte ägaren samma känslor för hunden.

Kvinnan kontaktade ett djurhem i Atlanta, USA, och bad dem att avliva hunden. Anledningen? Hon var ”trött” på henne, skriver djurrättsorganisationen Angels Among Us på Facebook.

[arve url=”https://www.facebook.com/angelsrescue/videos/10152933146272912/” aspect_ratio=”1:3″ /]

Djurhemmet blev mycket chockade och avvisade hennes förfrågan. Nog för att de har sett en hel del tragiska fall med hundar som farit illa, men det här var något helt annat.

De bestämde sig i stället för att göra allt för att hitta ett nytt hem till Mitsie. Så de skrev om historien på sin Facebook-sida – och responsen blev massiv. Tusentals djurvänner berördes av Mitsies öde och förfrågningarna om att adoptera henne fullkomligen strömmade in.

Nu håller vi tummarna för att Mitsie hamnar i ett hem där hon kan känna sig älskad och respekterad. Om man blir ”trött” på hundar så ska man inte heller ha hund. 

Dela artikeln för att visa ditt stöd för Mitsie.