Adam återförenas med sin älskade hund efter 3 år isär

Alla som någonsin haft en hund vet vilket speciellt band man utvecklar, en hund kan vara en minst lika god vän som en människa.

Den här underbara historien är ett levande bevis på att en hund är en vän för livet!

Militären Adam Wylie och hunden Emra fick ett speciellt band när de båda tjänstgjorde tillsammans i Sydkorea mellan 2012 och 2014. Adam jobbade i flygvapnet och Emra fanns där vid hans sida, både i jobbet och privat. Adam började nämligen tjänstgöra bara en månad efter att hans dotter föddes och då var Emra ett stort stöd.

– Emra betydde allt för mig. Hon var en av de första varelserna jag kom i kontakt med när jag anlände till Sydkorea. Hon blev också den jag sökte mig till för känslomässigt stöd när jag saknade min familj som var så otroligt långt borta. Vi jobbade tolv timmar om dagen tillsammans och Emra var den enda jag hade att prata med, säger Adam till sajten cincinnatti.com.

Inte träffats på tre år

Adam och Emra jobbade tillsammans i drygt två år, ett jobb som många gånger kan vara farligt. I militären måste man kunna lita på varandra, händer något med hunden kan militärens liv vara i fara och tvärtom. Därför knöt de båda vännerna otroligt starka band med varandra.

2014 var Adams tjänstgöring över och han var tvungen att ta farväl av sin bästa vänninna. Han flög hem till sin familj där han fått se sin dotter växa upp. Men saknaden av Emra har varit stor och de har inte setts mer än att de ringt varandra på Facetime en gång.

En organisation som heter American Humane bestämde sig då för att de båda vännerna skulle få återförenas. När Emras tjänstgöring var över tidigare i år flög de därför Emra raka vägen hem till Adam och hans familj.

Trots att det gått tre år sedan de sågs kan man se att bandet mellan dem inte försvunnit. Emra ser direkt vem det är som står framför henne och de båda omfamnar varandra i en kärleksfull kram.

Nu kommer Emra och Adam att få tillbringa resten av tiden tillsammans, och chansen att Emra kommer att skämmas bort rejält av sin gamla radarpartner är mer än stor.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/dzyNpXbtyI8″ /]

Dela den här videon med alla du känner för att visa att äkta vänskap aldrig dör!