Allt hopp att hitta försvunna husdjuret var ute – då får familjen syn på en välbekant vit hund springades

Allt hopp att hitta försvunna husdjuret var ute – då får familjen syn på en välbekant vit hund springades

Familjen befarade att de hade förlorat sin hund för alltid.

Men sagan skulle få ett lyckligt slut.

Det var en sann mardröm. Plötsligt blickade paret Mary och Brent ut över trädgården – men deras älskade fyrfota familjemedlem var borta.

Den stora lurviga, vita hunden Jasper var spårlöst försvunnen och detta var verkligen inte likt honom, skriver Paw my gosh.

Paniken som måste ha spridit sig hos det hundälskade paret går knappt att föreställa sig, och allt de hade i tanken var så klart att hitta honom. Gärna så snabbt som möjligt, och därför gav de sig genast ut för att leta. Det fanns liksom ingen tid att förlora.

Men timmar blev till dagar – och hoppet började sakta men säkert sina hos paret. Mary och Brent letade i tre dygn men ingen Jasper gjorde sig tillkänna.

Lyckligt slut

De började tro att det värsta kunde ha inträffat. Men hela historien skulle komma att få ett lyckligt slut, för hunden Jasper skulle dyka upp igen. Detta fick paret också höra av vittnen som sett hunden, vilket gjorde att de kände sig lite lugnare.

Det visade sig att han hade sprungit över floden och klarat sig bra.

Ögonblicket när de återförenas är som en magisk långfilm. Ta en titt själv i klippet här nedan:

Vad ska man då tänka på om man som vittne ser en hund som man misstänker har sprungit bort? Johan Sjödén, hundförare på polisen, har förklarat i en intervju med P4 Halland vad som kan vara bra att känna till. Känner man sig bekväm med att fånga in en hund, så kan man prova att göra det.

– Om man ser en herrelös hund tycker jag att man, om man känner sig bekväm och har möjlighet, ska fånga in hunden, sade Johan Sjödén till P4 och fortsatte:

– Har vi tur är hunden redan anmäld försvunnen. Då går vi in i ett register och får fram ägaren ganska snabbt. Och då kan vi sammanföra dem, ägaren får tillbaka sin hund och allting är bra.

Dela gärna vidare om du också älskar hundar!