Alla tror att överviktiga hunden kommer att dö – då kliver kvinna in och räddar livet på krabaten

Faith var så överviktig att hennes chanser att överleva redan var utdömda. Men så träffade hon en person som förändrade hennes liv.

Tack vare Nioaka fick den lilla vovven nytt hopp, kanske är det inte så konstigt att hon kallas just Faith.

Hunden Faith, en blandning av chihuahua och tax (Chiweenie), vägde nästan 14 kilo när hon lämnades på ett hundhem för övergivna djur. Hennes övervikt var livshotande och många tvivlade på att hon skulle överleva över huvud taget.

Men så kom Nioaka in i hennes liv. När en vän bad Nioaka att ta hand om Faith kunde hon inte säga nej. Hon adopterade den stackars hunden direkt, ett beslut som skulle visa sig vara avgörande.

Faiths övervikt
Så här såg Faith ut när hon behövde hjälp. Foto: Youtube/WeLoveAnimals
Faith ligger ner
Stackars Faith kunde knappt röra sig. Foto: Youtube/WeLoveAnimals

Rasade i vikt första månaden

Nioaka tog Faith till en veterinär för en grundlig undersökning. Det konstaterades att Faith behövde gå ner halva sin kroppsvikt för att ha en chans att överleva. Utmaningen var enorm, men det var nödvändigt för hennes hälsa.

Till en början var Faith rädd och tillbakadragen och hade svårt att röra sig. Men med en strikt diet och anpassad träning började hennes resa mot ett bättre liv. Hon tränade på balanskuddar och i vatten för att skona sina leder. Redan under första månaden hade hon tappat runt 1,5 kilo.

Faith går i vatten
Faith tränade mycket i vatten för att spara på sina knän. Foto: Youtube/WeLoveAnimals

Så här ser Faith ut nu

Med tiden ökade Faith sin aktivitetsnivå. Hon började ta längre promenader, upp till 30 minuter åt gången, och kunde till och med springa uppför trappor. Efter några månader av hårt arbete, en strikt diet och mycket lek hade Faith lyckats gå ner tillräckligt mycket i vikt för att genomgå både en knäoperation och en ögonoperation hos veterinären.

Faith i dag
Så här ser Faith ut i dag. Foto: Youtube/WeLoveAnimals
Faith nu
Hon gick ner mer än halva sin kroppsvikt. Foto: Youtube/WeLoveAnimals

Det var en fantastisk vändpunkt i Faiths liv. När hon väl nått sina viktmål började Nioaka att leta efter ett permanent hem åt sin nya kompis. Tack vare djurvännens omsorg och engagemang kunde Faith äntligen få chansen att leva det liv hon förtjänar.

Så himla vackert! Mycket bra jobbat Faith och Nioaka.