Äldre man ska återförenas med sina hundar – men beskedet från djurhemmet får honom att bryta ihop

För många är hundar en stor del av livet där man gör vad som helst för att skydda dem, älska dem och få ha dem nära. Det kan också innebära att sätta deras behov före sina egna.

James Pack hade två älskade hundar, men drabbades av svåra hälsoproblem. En dag när han vaknade på sjukhuset var hans älskade jyckar borta, och han trodde att han förlorat dem för evigt.

Hundarna togs hand om av myndigheterna, men när han var tillräckligt frisk återvände han för att försöka se om han kunde få ta hem dem. Då möttes han av ett besked som fick honom att bryta ihop.

James Pack har ett långt och händelserikt liv i ryggen. Men för några år sedan drabbades han av hälsoproblem, någonting som fick tuffa konsekvenser för hans lilla familj.

Fick en hjärtattack

James bodde tillsammans med sina två älskade hundar Bailey och Blaze i Delaware, USA. De betydde allt för honom, men när han drabbades av hälsoproblem trodde han att han förlorat dem för evigt.

Bildkälla: Pixabay

James berättade i en intervju med Fox att han var ute på promenad med sina hundar för att i nästa stund vakna upp på sjukhuset, men hundarna kunde han inte hitta någonstans.

Det var en hjärtattack han hade fått, men James överlevde. Däremot fanns det ingen som kunde ta hans om hans hundar vilket gjorde att myndigheterna var tvungna att kliva in och ta dem ifrån honom då han låg på sjukhus.

Blev av med sina hundar

Allting James ville, när han blev tillräckligt frisk, var att få återförenas med Bailey och Blaze. Men på grund av att han var sjuk längre än tre månader, och kunde inte ta hand om jyckarna, var de tvungna att tas hand om och sättas upp för adoption.

James hade det knapert med pengar. Det skulle kosta honom 2 000 kronor att kunna få tillbaka sina fyrbenta vänner och han övervägde att sälja både sin bil och skrotlager.

Bildkälla: Youtube

Men det var för sent. Han började sakta men säkert inse att de var förlorade.

Samlade in pengar

Men saker såg annorlunda ut. En kvinna som jobbade med situationen blev tagen av James historia och hans kärlek till sina hundar. Hon startade upp en insamling i hemlighet för att försöka se till att de återförenades – och samlade in över 70 000 kronor.

”Djurhemmet behöll dem i 20 dagar och tog sedan beslutet att de skulle adopteras bort efter att de fått veta att ägaren var sjuk. Ägaren ringde flera gånger och frågade hur hundarna mådde och berättade att han skulle komma och hämta dem. Han älskade hundarna jättemycket men när han mådde bättre hade han inte möjligheten att få tillbaka dem”, skrev kvinnan i insamlingens beskrivning.

James lyckades skrapa ihop pengarna som krävdes för att få tillbaka sina hundar. Det kostade honom mycket, men vad han inte då visste var att saker och ting skulle ta en annan vändning.

Bildkälla: Youtube

När James dök upp för att få hälsa på hundarna vägrade kvinnan att ta emot pengarna. Det visade sig att en godhjärtad människa redan betalt adoptionsavgiften – och han kunde äntligen få tillbaka Bailey och Blaze.

Tårfylld återförening

James bröt ihop. Tårarna flödade nedför kinderna.

Pengarna som blev över från insamlingen innebar att hundarna inte bara fick åka hem med James. De fick även med sig mängder av godis, leksaker och annat kul.

– Det här är inte sant. Tack, utbrast James.

Bildkälla: Youtube

Sagan slutade gott för James, Bailey och Blaze. Äntligen var den fina lilla familjen återförenad. I spelaren nedan kan du själv se när James får. beskedet att han ska få tillbaka sina älskade hundar. Förbered med näsdukar.

Vilken underbar återförening för James med sina älskade hundar.

Alla hundar förtjänar en lika kärleksfull ägare som James, dela om du håller med!