Äldre kvinna blir attackerad i sitt eget hem – då dyker fyrbent hjälte upp och agerar blixtsnabbt

Många menar att hunden är människans bästa vän. Inte nog med att hundar är kärleksfulla och lojala – utan många vet också när det är dags att ingripa för att hjälpa till.

Dessa människor var med i ett test för att se huruvida deras hundar skulle ingripa om en okänd person dök upp i hemmet och attackerade ägaren.

Visst krävs det träning för vissa hundar – men resultatet säger ändå någonting om hur underbara djur dessa fyrbenta sötnosar är.

Hundar är inte endast ett djur. De är kära familjemedlemmar som du kan räkna att få kyssar och mys från.

Men skulle din hund skydda dig från en tjuv eller någon okänd person som plötsligt dök upp i hemmet? Inside Edition ordnade med ett antal hundägare som fick vara med i ett test för att se hur hundarna skulle reagera om deras ägare blev attackerade i hemmet.

Inbrottstjuv i hemmet

Vad de hittade är minst sagt intressant – och filmen likaså.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Vi har genom åren läst flera historier om hjältemodiga hundar som attackerat människor som brutit sig in i deras och ägarens hem.
Men vissa säkerhetskameror har också visat händelser där hundar, ja, kanske är lite mindre hjältemodiga och mer kärleksfulla.

Michelle Kellaher från New York, USA, var med i ett test som sattes upp av experterna Michael D’Abruzzo och Nate Bonilla från polisens speciella hundträningsgrupp.

Testade hundarna

När Michelle satte i soffan slogs dörren plötsligt upp av en man som attackerade henne, men allting var såklart ett test för att se hur hennes labrador Perry skulle reagera.

Michelle skrek efter Perry, men hunden var mer intresserad av att springa ut genom ytterdörren.

Bildkälla: Youtube/Inside Edition

Men alla hundar agerade inte som Perry. Ellen Eikamp ville testa samma sak med sina två små hundar Frodo och Dobby.

Underbara djur

När den okända mannen attackerade henne i soffan skrek hon till – och som en blixt kom de två hundarna framspringande och började skälla.

Hundarna började hoppa upp mot inbrottstjuven och jagade ut honom, två riktiga hjältehundar!

Förhoppningsvis slipper både du, jag och alla andra slippa att veta huruvida ens hund kommer skydda en om en inbrottstjuv dyker upp i hemmet.

Men experimentet visar åtminstone att det inte är någonting vi bör ta för givet. I stället får vi njuta av alla andra underbara egenskaper våra hundar har.

Hundar är verkligen underbara djur, dela om du håller med!