Aggressiva jaguaren går till attack mot hunden, men vad som sker därefter lämnar alla i chock

Vissa vänskaper är minst sagt underliga. Det kan man lugnt säga om jaguaren Jag och Jack Russel-hunden Bullet.

Det kan verka väldigt märkligt, men de två har hittat varandra – och är bästa vänner.

Jaguaren är en köttätare och likt lejon och tigrar jagar den hjortar och andra stora djur, men även kajmaner och bältdjur.

Det var därför inte så konstigt att många trodde Jack Russel-hunden Bullet skulle bli en måltid, när han hamnade i jaguaren Jags inhägnad i djurfristaden Akwaaba Lodge i Sydafrika.

Men det som hände var så långt ifrån vad alla trodde var möjligt.

Bildkälla: Youtube

Jags och Bullet skulle visa sig bli bästa kompisar. Han kunde ju äta den lilla hunden om han ville men nej, duon var omöjliga att separera.

De sov tillsammans, busade och lämnade aldrig varandras sida.

När Jags, som först kom till fristaden bara några månader gammal, växte sig större och fick en ny stor inhägnad var skötarna oroliga för Bullet. Det var ju faktiskt en jaguar som enkelt kunde äta upp hunden, och till en början fick Bullet inte följa med till Jags nya hem.

Bildkälla: Youtube

Saknade varandra

Jags var otröstlig i ett helt dygn och hjärtekrossad över att hans kompis inte var där. Bullet kände likadant och lämnade inte dörren till inhägnaden en enda gång, i hopp om att på något sätt få återförenas med sin kompis.

Jags skötare funderade på saken, men kom till slut fram till den enda rätta. Bullet släpptes in till Jags och äntligen var de tillsammans igen till deras stora glädje.

Bildkälla: Youtube

Trots att Jags är klart den större och starkare av de två är det inte han som är den dominanta. Det är Bullet.

Jags vet att han är så mycket större och starkare och är varsam när de leker med varandra och Bullet säger snabbt ifrån om jaguaren är för hårdhänt.

Bildkälla: Youtube

Deras fina och kärleksfulla relation är minst sagt häpnadsväckande. Även fast det på förhand verkar som om de två aldrig skulle kunna vara tillsammans har de hittat varandra. Och efter att ha läst den här vackra historien kan vi konstatera att djur inte är så olika från oss människor.

I spelaren nedan kan du själv se Jags och Bullet tillsammans – en vänskapssaga utan dess like.

Vilken fantastiskt fin vänskap Jags och Bullet verkar ha. Tryck på dela så dina vänner också får chansen att läsa om dem!