FOTO: Shutterstock

Ägaren lämnade sin hund ute i 21 minusgrader – gick sen och la sig för att sova

OBS! Hunden på bilden är inte samma hund som nämns i artikeln. 

Natten till söndagen larmades polisen i norska Finnmark om att en hundägare hade lämnat kvar sin hund ute i kylan – och därefter gått och lagt sig för att sova. Det var 21 minusgrader vid tillfället, skriver norska ABC Nyheter.

När polisen kom till platsen tog de den kylslagna hunden, bröt sig in i huset och lämnade tillbaka hunden till ägaren.

FOTO: Shutterstock (Obs! Hunden på bilden är inte samma som hunden i artikeln)

Enligt polisen Jon Arne Pettersen var risken stor att hunden hade kunnat dö ute i kylan, det var alltså så kallt som 21 minusgrader. Hur länge den hade lämnats ute är oklart. Men polisen hade inget annat val än att bryta sig in i huset.
– Eftersom vi inte fick tag i ägaren fick vi till slut bryta oss in. Så i dag har vi räddat liv, säger han till ABC Nyheter.

Ägaren hade gått och lagt sig

Om inte polisen hade kommit i tid så hade hunden förmodligen dött, eftersom ägaren låg och sov.
”Hundägaren hade gått och lagt sig för kvällen utan att ta in sin hund, som var iskall och som gnydde i området. Polisen bröt sig in och levererade hunden”, skriver polisen i Finnmark på Twitter.

Nu vill polisen i Norge skicka en uppmaning till alla hundägare.
– Djur har rätt till trygghet, enligt lag, och kom ihåg att det är kallt för djuren med, säger Jon Arne Pettersen till ABC Nyheter.

Så här får det bara inte gå till! Hundar måste alltid behandlas med respekt. Det här nonchalanta beteendet är helt oacceptabelt! Dela gärna vidare för att uppmärksamma andra om farorna med att lämna kvar hundar ute i kylan!