Ägaren hugger av hundens framben som straff – då räddas den av kvinna som är villig att göra allt

Det värsta en människa kan göra är att skada någon annan, fram för allt oskyldiga djur. 

Trots det finns det hemska människor som plågar och vanvårdar djur.

Den här berättelsen är om hunden True som förlorade båda sina framben. Trots det är han i dag starkare än någonsin och hjälper han andra.

Det var en dag som hunden True hade roligt ute i trädgården i sitt hem i Ryssland och grävde hål. Allt var frid och fröjd för den glada lilla hunden, men det var något hans ägare inte tyckte om. Ägaren i det här fallet, var drogpåverkad, och i samband med att han var hög gick han ut och gjorde något så brutalt som att hugga av Trues båda framben. Det gjorde mannen som ”straff” mot True för att ha grävt hål ute på tomten, enligt Western Journal.

Grannarna rusade till veterinären

True var helt hjälplös och lyckades kravla sig ifrån tomten och upp på grannens uppfart. Det var precis i rätt tid innan True hade förlorat för mycket blod och grannarna kom ut och såg vad som hade hänt. Grannarna rusade in med True till veterinären som stoppade blödningen och sydde ihop stumparna. Senare lämnades True in på ett djurhem där volontärerna tog hand True det bästa de kunde.

Vädjade ut om hjälp

Men skadorna och skräcken i True var något som volontärerna trodde skulle bli för mycket för honom och det insåg hur svårt det var att rehabilitera honom. För en hund utan framben krävdes otroligt mycket träning och stöd, men volontärerna ville inte ge upp hoppet ännu.

I ett desperat försök la de ut ett inlägg på sociala medier där de berättade om Trues situation och att de måste hitta någon som är redo att ta emot och lägga mycket tid på honom.

”Krossade mitt hjärta”

Det spreds över hela världen och på andra sidan Atlanten fanns Erin Blaak, en tjej från Toronto i Kanada. Hon hade redan två hundar sedan innan men när hon fick se True bestämde hon sig direkt.

”Det verkligen krossade mitt hjärta”, säger Erin Blaak till Western Journal och flög hem True till Kanada.

True hade kommit till världens bästa hem där han visste att han kunde lita på sin nya matte och husse. Och sedan började den långa resan till läkning. Erin tränade honom länge och la ned mycket pengar på att hitta ett bra hjälpmedel åt True.

View this post on Instagram

A post shared by TRUE 🐾 the 2 Legged Super-Dog (@true.cause4paws)

Lärde sig att älska igen

Han fick lära sig att gå med hjälp av en specialanpassad rullstol frampå och ibland går han på bara bakbenen. Det har varit en tuff väg att gå, men Erin Blaak berättar för Western Journal att True alltid kommer och lägger sig hos sina kära anhöriga för att vila och samla på sig energi tills han är redo att leka och utforska igen. Han lärde sig att älska igen.

Hjälper andra

Det bästa av allt är att True blev sitt glada jag igen. Erin förstod hur mycket kärlek det fanns i den här hunden och bestämde sig för att göra skillnad. True och Erin hjälper i dag både människor och djur som mår dåligt och saknar kroppsdelar – bland annat för terapi och att visa men också för att lära andra djur hur man kan gå utan ben. Och alla älskar kärleken de får från True.

View this post on Instagram

A post shared by TRUE 🐾 the 2 Legged Super-Dog (@true.cause4paws)

Vad som hände med förra ägaren direkt efter att han plågade True, vet man inte. Men senare ska mannen ha gått bort i överdos, enligt Western Journal.

Det viktigaste är att True mår bra i dag och får den kärleken han förtjänar. Han lever ett värdigt liv och älskar med hela sitt hjärta.

Nu önskar vi True all lycka till med sitt viktiga uppdrag att hjälpa andra! Sprid gärna vidare.