Ägaren dumpar hund med missbildat ansikte – då tar veterinären saken i egna händer

Möt vår kompis Bjarni! Hans namn betyder ”björn” på fornnordiska. Den här fyrbente vännen har inte alltid haft det så enkelt i livet. Han hittades på gatan i amerikanska staden Huntsville, Alabama, för två år sedan. Då drog han till sig ganska mycket blickar på grund av sitt utseende. Han hade bara en halv nos.

När djurcentret 2015 hittade Bjarnis ägare ringde de genast upp. Men när det svarade på andra sidan linjen chockades de av beskedet.

Familjen ville nämligen inte ha Bjarni tillbaka. De tyckte att han var för ful och ville inte ha honom, skriver Goodfullness.

Foto: Funky Smile/YouTube

Organisationen St. Francis’ Angels i Texas tog i stället hand om Bjarni. Där fick han ett nytt hem och kunde leka med andra hundar. När han kom dit stod det klart för alla att han behövde tandvård. Stackaren kämpade både med andningen och att äta ordentligt. Anne Garber, som grundade organisationen, bestämde sig för att göra allt i sin makt för att göra honom lycklig igen.

Visst, han kanske inte ser ut som andra hundar. Men han är en hund lika älskvärd som alla andra!

Enligt uppgift kan han ha fått sina skador i ansiktet och munnen när han hamnat i bråk med andra hundar. Det kunde veterinärerna bland annat se när de tittade på hans kropp och såg flera olika ärr, troligen efter bett.

Veterinärspecialister på Gulf Coast Veterinary Specialists kontaktades för att operera hans näsa.

Bjarni fick genomgå en operation, som han verkligen behövde – och ända sen den dagen ska han ha visat tydliga tecken på att han är gladare. Läkarna lyckades ordna Bjarnis mun och nos så att han nu enklare kan både äta och andas.

Återhämtningen efter operationen ska också ha gått bra och snabbt.

Bjarni tycker om att leka med andra hundar och att vara bland människor.

– Han är lycklig ovetandes om sina begränsningar. Han älskar allt som kommer omkring honom, säger Anne Graber till Huffington Post.

Jag kan bara tacka för att människor som Anne finns runtom i världen! Det ni gjort för Bjarni förtjänar att uppmärksammas och hyllas. Ni är sanna djurvänner som ser alla hundar som lika mycket värda!

https://www.youtube.com/watch?v=3Z–v5yofXk

DELA om du också tycker att ALLA hundar är lika mycket värda!

TV: 10 av världens största djur