80-åringen fann sin passion i livet: Att ta hand om övergivna hundar på sin gård

Eugene Bostick gick i pension för 15 år sedan. Men i stället för lediga dagar på hemmaplan hittade han sin passion i livet:

Att ta hand om hundar.

För nuförtiden tar 80-åringen, som bor i Texas, hand om övergivna hundar på hans gård. Och som om det inte vore nog med det har hans ”hundtåg” blivit något av en lokal attraktion.

Förutom att ta hand om hundarna och ge dem trygghet och kärlek, får de också en väldigt rolig stund när Eugene tar med dem på en åktur.

1hundtåg1
 Imgur

”Vi bor i närheten av öde väg, där har jag och min bror en stor lada för hästar. Ibland lämnar folk sina hundar här, överger dem för att svälta. Så, vi tar hand om dem. Ger dem mat, en plats att bo på. Tar dem till veterinären och kollar så att de är okej. Vi har skapat en plats för dem att leva på”, säger han till The Dodo.

hundtåg2
 Imgur

”Hundtåget” byggde han för att ge hundarna någonting roligt att se fram emot. Ett äventyr och en chans att då och då få se andra platser. Idén kom till honom då han såg en traktor med ett släp som liknade ett tåg för att transportera stora stenar.

hundtåg3
 Imgur

Och de 9 hundarna som han just nu tar hand om älskar när det är dags för veckans tur med tåget. ”Så fort de hör att jag hakar fast tåget i traktorn, herregud, de blir så exalterade. Alla kommer springandes och hoppar upp i den vagn de brukar sitta i, redo att åka en sväng”, säger Eugene.

Euegen berättar att han är medveten om sin ålder, att han kanske inte lever så länge till, men vill göra det här så länge han lever. För kärleken till hundarna som blir övergivna och behöver ett nytt, kärleksfullt hem.

Här kan du se en video på hundtåget:

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/eepfRldptT8″ /]

Dela gärna denna artikel vidare om du också blev glad av att se detta!