7 överraskande och hemliga sätt som din hund säger ”jag älskar dig”

7 överraskande och hemliga sätt som din hund säger ”jag älskar dig”

Funderar du på om din hund verkligen tycker om dig?
Och varför den beter sig som den gör?
Med den här listan får du svaren.

Många har nog önskat att deras hund kunde prata och berätta vad den känner och tänker.

Varför tittar hunden på dig med så speciella ögon? Och är det verkligen äkta kärlek som han eller hon visar? Här under hittar du listan som ger dig svaren!

1. Din hund sitter lugnt när du går

En del tror att om hunden får panik när du går så är det ett tecken på kärlek. Men det handlar snarare om separationsångest. Om din hund är lugn och rygg när du går är det snarare ett tecken på att din hund älskar och litar på dig och är trygg med att du kommer tillbaka, enligt littlethings.com

2. Din hund möter dig i dörren

Ett säkert tecken på kärlek är när hunden är överlycklig och möter dig hoppandes och viftandes på svansen.

3. Sover i ditt rum

Ett sätt att se om din hund håller av dig är att observera var han vill sova. Om din hund vill sova i din säng – även om han egentligen inte får det – så är det ett tecken på kärlek.

4. Din hund tittar på dig med runda, lugna ögon

När din hund tittar dig i ögonen brukar man säga att han kramar dig med ögonen. När hunden tittar dig i ögonen utsöndras kärlekshormonet oxytocin.

5. Din hund gäspar när du gäspar

Att gäspa smittar – men det är bara vi människor som är födda men den impulsen. Eftersom hundar har blivit uppfostrade till att läsa av oss människor gäspar de också när någon de älskar gäspar.

6. Din hund kommer med leksaker och försöker få dig att leka

Om din hund ger dig sin favoritleksak betyder det inte bara att han vill leka. Det är ett tecken på tillgivenhet och att han tycker att du är ledaren. Han vill ge dig sin finaste leksak och tror att du uppskattar den lika mycket som honom.

7. Myser med dig efter maten

De flesta valpar motiveras av mat, men när maten är uppäten kan hans nästa handling vara det som är näst viktigast för honom. Om din hund vill mysa med dig direkt efter maten är det ett tecken på äkta kärlek.

Kan du bocka av alla sakerna på listan? Då behöver du inte tvivla – din hund älskar dig.

Dela listan till dina hund-älskande vänner så får de också veta om deras hund verkligen visar äkta kärlek.