7 märkliga saker din hund gör – och vad det egentligen betyder

Hur många gånger man inte sett en hund lägga huvudet sådär gulligt på sned och bara tänkt ”ååh vad söt!”?

Själv har jag alltid tänkt att den lyssnar noggrant på det jag säger, och sen lägger huvudet på sned som för att svara: ”Hur menar du nu? Förklara”. Jag har haft flera långa samtal med min mormors labrador på det här sättet, där jag känt att vi verkligen förstått varann.

Men frågan är om hunden faktiskt håller med, kanske har den försökt säga något helt annat.

Är du också nyfiken på att få veta vad din hunds olika beteenden egentligen betyder? Kolla in det här.

1. Sniffa i rumpan

Bortsett från att det kan se oartigt ut utifrån, så är det här precis samma sak som att vi skakar hand, eller hejar på varann. Hundarna stämmer helt enkelt av läget genom att lukta varann i rumpan. Inte konstigare än så.

dog sniffing butt
Bildkälla: Shutterstock

2. Jaga sin svans

Tro det eller ej, men det här handlar faktiskt inte om att fånga sin svans. Utan det här beteendet kan orsakas av flera olika saker. Som att hunden är i ett trångt utrymme där den har svårt att röra sig. Att den är uttråkad, fått loppor eller att det kliar i rumpan.

dog chasing tail
Bildkälla: Pet Pav

3. En stirrande blick

Även om vi människor sällan uppskattar när någon stirrar, och snarare blir illa till mods – så menar våra fyrbenta vänner inget illa. Din hund vill bara ha lite kärlek.

dog sniffing butt
Bildkälla: Wikimedia Commons

4. Dra rumpan i marken

Kanske inte så svårt att tolka egentligen, antingen så är hunden smutsig i rumpan och torkar sig. Eller så har den problem med mask.

5. Äta gräs

En hund som äter gräs har inte plötsligt blivit vegetarian – det finns faktiskt en annan tanke bakom. Dels kan det handla om att hunden behöver lite extra hjälp med matsmältningen, bli av med mask i magen eller så är det för att hunden behöver lite extra fiber. De är ganska smarta djur ändå va?

dog eating grass
Bildkälla: Shutterstock

6. Äta bajs

Det här är kanske det beteende som vi allra lättast för att ifrågasätta, för varför skulle någon vilja äta bajs? Men det hur äcklade vi än blir så är hundarna inte lika kräsmagade, de gör helt enkelt bara vad som krävs för att städa upp på bakgården. Men ja, visst är det riktigt äckligt.

dog eating poop
Bildkälla: Youtube

7. Lägga huvudet på sned

Om punkten innan var ett exempel på hundars mer motbjudande beteenden – så är det här ett av de mest oemotståndliga. För vem kan låta bli att charmas när hundar lyfter öronen och lutar huvudet sådär gulligt åt sidan? Man får en riktigt sötchock. Men om du, liksom jag, trodde att det handlade om att det man säger är så intressant, får tänka om. Anledningen till att hunden lägger huvudet på sned är helt enkelt för att justera öronen så att de bättre kan uppfatta vart ljudet kommer ifrån.

Bildkälla: FindAdogMinder

Dela så att fler kan få lära sig vad deras älskade hundar egentligen försöker säga.