44 vanvårdade och avlivningshotade hundar hittades i juni – nu har ALLA fått nya hem

44 vanvårdade och avlivningshotade hundar hittades i juni – nu har ALLA fått nya hem

Efter att Länsstyrelsen omhändertog 44 vanvårdade hundar, har nu dessa hundar fått ett hem. 

Allihopa.

Avlivningshotade hundar

Tre stycken hundar har fått vänta extra länge på ett hem de kunde känna sig för evigt älskade i.

I juni omhändertog nämligen Länsstyrelsen i Norrbotten 44 stycken draghundar som hade utsatts för vanvård. De var dessutom avlivningshotade.

Förra årets hundar blev SM-mästare

Det blir allt vanligare att hundar omhändertas på grund av vanvård och djurplågeri, enligt P4 Norrbotten. Även förra året omhändertogs hela 54 draghundar som hade utsatts för vanvård och var även de hotade att avlivas på grund av skador. En kvinna i Kiruna adopterade då 10 av dem, som senare blev SM-mästare i sprint 8-spann.

En av de vanliga raserna att ha som slädhund är Husky. Hundarna på bilden har där emot ingen koppling till texten. Foto: Shutterstock

Alla har fått ett hem

Det finns även hopp för de 44 hundarna som omhändertogs i juni i år. Efter en månads tid på djurhemmet ”Hundar utan hem, har alla vovvar nu fått ett hem, även de tre som fick vänta in i det sista. Vilket glädjande besked!

– Nu är hälften i jourhem och hälften är på väg till sina nya hem. Intresset är stort men vi är också väldigt noga med att det ska bli rätt. Vi placerar dem bara hos någon som förstår sig på hundtypen och vad den kräver och behöver så att det blir en bra matchning, säger Sandra Tigerlind på ”Hundar utan hem” till P4 Norrbotten.

Sprid gärna detta vidare för att visa att du är emot alla typer av djurplågeri och vanvård mot djur!