Veterinär hittar en hund levande begravd i rasmassor – börjar gräva och inser att hon inte är ensam

Ett jordskred hade gått – då fick veterinären syn på en hund som stack upp ovanför marken.
Han började gräva, men insåg snart att hunden inte var ensam under rasmassorna, skriver The Dodo.

Veterinären Soner Büyümez var i somras med om en mycket besynnerlig händelse. Han jobbade på en gård när han plötsligt fick syn på en hund som befann sig delvis under jorden.

Ett huvud stack upp ovanför stenarna.

– Jag sprang omedelbart till platsen. Det hade gått ett jordskred. Jag såg att en hund var instängd i marken. Bara hennes huvud var kvar [ovanför marken], säger Soner till djursajten The Dodo.

Han började att gräva så att hon skulle komma upp. Efter ett tag hade hunden, som skällde och skällde, kommit upp igen. Hela Soners räddningsinsats fångades på film:

Det var då som Soner insåg att hunden inte bara skällde för sin egen skull. Framför allt ville denna fina vovve rikta uppmärksamheten på vad som fanns under jorden.

Där upptäckte Soner nämligen till sin förskräckelse att flera små valpar blivit levande begravda – och de behövde genast komma upp.

Han fortsatte att gräva intensivt. Det hela var ett drama där varje sekund räknades, detta visste givetvis Soner. Han grävde och grävde. Och till slut fick han upp alla sju valparna som var vid liv, skriver The Dodo.

– Tack gode Gud att vi klarade oss ut, skriver Soner på sin Facebook-sida.

Där man kan se videoklippen från räddningsaktionen.

Vilken hjälteinsats! Dela gärna vidare inlägget!