Grannen sa att hunden var död – år senare inser familjen den grymma lögnen och återförenas med vovven

Alla som har husdjur kan sätta sig in i den fruktansvärda känslan av oro som hade drabbat en om något hände ens pälskling.

När en familj återförenades med sin vovve efter en väldigt lång tid isär var lyckan därav, förståeligt nog, enorm.

Hundar är fantastiska på så många sätt och alla som har ynnesten att få äga en vovve vet hur stor kärlek de drar in i livet.

De finns alltid där när man är ledsen, missar aldrig en chans att leka, gosar gärna under en filmkväll i soffan och bjuder på mängder av skratt.

De är helt enkelt en riktig familjemedlem som man bryr sig om och älskar.

Att något skulle hända ens husdjur är därför en sann mardröm, och oron över att de ska råka illa ut är stor.

Grannen ljög om att hunden var död

När tiken Juicee anlände på Austin Animal Center i Texas förra året hade personalen ingen aning om att en familj var i stor sorg och saknade henne något oerhört.

En granne hade nämligen sagt till familjen att Juicee avlidit när de inte var hemma.

”Det finns mycket fördomar kring pitbullägare,” har Kelsey Cler som arbetar med kommunikation på Austin Animal Center sagt till The Dodo. ”Vi kan egentligen bara spekulera kring varför grannen inte ville att hunden skulle återförenas med sin familj.”

Efter händelsen flyttade familjen till Miami, men de saknade sin hund hela tiden.

”Hon älskade alla”

Och när Juicee kom fram till djurcentret hade hon dessvärre inget chip, vilket gjorde det omöjligt för personalen att veta vem som varit hennes tidigare ägare.

Hunden var både frisk, vänlig och omtyckt av volontärerna. Men hon visade sig också en ganska försiktig hund, och något avvaktande mot främlingar.

”Hon hade en grupp volontärer som tog hand om henne, och hon älskade alla när hon blivit introducerad till dem,” har Kelsey förklarat för sajten.

Spenderade 300 dagar på centret

Men eftersom hon inte var den mest sociala hunden vid en första anblick blev det svårt att hitta en familj som ville adoptera henne.

Och efter hela 300 dagar på centret utan några intresseanmälningar bestämde sig personalen för att lägga ut en bild på henne på Facebook.

Trots att Juicees familj hade flyttat till Miami så var de fortfarande med i en Facebookgrupp som heter ”Cubanos de Austin,” när de plötsligt fick syn på något som fick de aldrig trodde att de skulle se.

Återföreningen går rakt in i hjärtat

Hunden som de fått förklarat för sig var död visade sig fortfarande leva.

Då hoppade de direkt in i bilen, och körde 20 timmar för att åka och hämta hem sin älskade hund.

Deras underbara återförening lämnar ingen oberörd.

Här kan du se en video från den fina stunden:

Vi är så glada att ni hittade varandra!