Familj överger förkrossad hund – dumpas när han blivit ”för stor” 

När hunden Sharkie var valp fick han komma till en familj som senare valde att lämna bort honom då de tycker han har blivit ”för stor.” Något som väcker stor ilska bland de som tagit del av hans historia.

Hundar är fantastiska djur på många sätt och de bidrar ofta med stora mängder kärlek till familjen som de bor i.

De som skaffar en hund gör det oftast med förståelsen om att de kommer gå vid ens sida under många år.

Att lämna bort sin hund

Dessvärre finns det många olika anledningar till att en del hundägare tvingas lämna bort sina husdjur, då livet ibland kan förändras snabbt.

Allt ifrån sjukdomsfall inom familjen, till ändrade ekonomiska förutsättningar eller ändrade möjligheter till att vara hemma kan göra att man inte längre kan ha kvar sin pälskling.

Men det finns också de som överger sina hundar av anledningar som en del anser vara väldigt märkliga.

Ville inte ha hunden när han vuxit upp

Bland annat hunden Sharkie, som just nu befinner sig på hundstallet Humane Society of Broward County i Florida, USA.

När familjen som Sharkie bodde i kom in med honom förklarade de att de inte längre villa ha kvar honom.

De skaffade vovven när han var valp, men anser nu att han vuxit upp och blivit för stor. Det i samband med att han drar i kopplet på promenad tycker de blev för mycket.

”Jag kanske är stor, jag har korta ben och en lång kropp, men det betyder bara att det finns mer att älska med mig,” skriver personalen om hunden på sin hemsida.

De vädjar även om att inte göra så som hans tidigare ägare, och lämna sin hund bara för att den vuxit upp.

”Oansvariga ägare”

I ett inlägg på Instagram har hundstallet förklarat Sharkies situation, och där är de många följare som riktar skarp kritik mot de tidigare ägarna.

”Det gör mig bara så arg att människor skaffar valpar och när de växer till sig vill de lämna bort dem. Den här sötnosen drar och är stark men problemet är människorna i familjen”

”Hur oansvarig kan man vara???!!! Bara hoppas att karma besöker dem en vacker dag och att deras barn tycker att de är ’för gamla’ för att ha omkring sig”

”Jag hoppas någon ser förbi de tidigare oansvariga ägarna. Att träna en hund är möjligt. Och det finns SÅ många alternativ som gratis appar, tränare och koppel som hjälper till med dessa helt vanliga saker”

Fina Sharkie!