Tragiska nyheter: 17-årig hund dumpas av familj – anledningen gör mig fullständigt vansinnig

Hunden är människans bästa vän. De bjuder på så mycket glädje i vardagen och finns alltid där för en. Men tyvärr är det inte alla hundägare som resonerar så.

17-åriga Maddison hade levt med sin familj de senaste fem åren. Men nu har hon dumpats på ett djurhem – anledningen är minst sagt upprörande.

Petrescuereport.com

Djurhemmet i Lancaster, Los Angeles, är vana att ta hand om hundar som farit illa. Men det här fallet handlar inte om det, även om det är minst lika upprörande.

17-åriga Maddison dumpades

En hund har en medellivslängd på 10-13 år, beroende på ras. Att bli så gammal som 17 år är tämligen ovanligt.

Maddison är en av få hundar som fått förmånen att leva så länge. Och hon har gjort det hos sin älskade familj. Men nu har hon dumpats.

Lämnade en lapp

Familjen har nu bestämt att Maddison inte ska få vara kvar. De tog henne till stadens lokala djurhem och dumpade henne där, med en lapp till personalen, skriver sajten The BL.

Familjen lämnade följande information om hunden:

”Min tidigare familj, som tagit hand om mig i fem år, har lämnat ifrån mig för att de tyckte att jag var för gammal”, skrev de.

Nytt hem

Det är få hundar som blir så gamla som 17 år, men de som gör det behöver en lugn och trygg miljö. De ska inte behöva bo med andra oroliga hundar i ett bullrig djurhem.

Berättelsen om 17-åriga Maddison fick snabbt stor spridning på internet och berörde tusentals människor.

Som tur var har Maddison nu fått komma till ett nytt hem, där hon kan känna sig trygg och älskad.

Hennes nya ägare har försäkrat sig om att ge henne all kärlek de sista åren hon får i livet.

Det här gör mig så ledsen! Hur kan man ge upp en hund för att hon är ”för gammal”. Det är INTE en godtagbar anledning. 

Nu håller vi alla tummar för att Maddison får leva flera år till i sitt nya kärleksfulla hem. Dela gärna artikeln för att visa ditt stöd för Maddison!