12-årig pojke får briljant idé – efter att ha sett hundarna som inte har något hem: ”Det gör mig så ledsen”

Runt om i världen finns tusentals hundar på djurhem som behöver ett hem. Därför kan något litet extra hjälpa hundarna för att de ska synas i mängden när folk kommer för att adoptera.

Och en liten pojke vet exakt hur.

12-åriga Darius Brown är själv mycket intresserad av kläder och mode. Och han vet att mode kan hjälpa människor med sitt första intryck, vare sig om det är dejter, för arbetsintervjuer eller på scenen.

Syr flugor till hundarna

Pojken fick den finaste idén någonsin och bestämde sig för att utnyttja sina kunskaper han har med att sy för att göra flugor (rosetter) till hundarna på djurhemmen i Texas och Puerto Rico.

”När människor kommer till ett djurhem, kommer de att se hur söta hundarna i sina flugor är och kommer inte kunna säga emot att ta med honom eller henne hem”, säger Darius till The Dodo.

Gör allt själv

Darius hämtar material, syr och designar flugorna helt själv. Hans syster har lärt honom grunder i att sy, men sedan har Darius gått kurser och utvecklat rika kunskaper inom design.

För honom handlar det inte om att utsmycka hundarna, utan om att hitta ett sätt att omvända människor till att förstå hur dyrbara dessa djur är och att de måste ha ett hem. Med hjälp av flugornas design och färger får varje hund en individuell fluga bara för dem, vilket kan stärka deras personligheter ännu mer. Han bryr sig genuint om dessa hundar och vill att de ska adopteras så snart som möjligt.

Bara 12 år och har startat ett företag

Darius har till och med startat ett litet företag som heter ”Beaux & Paws” där han tar emot förfrågningar på flugor från hela världen i hopp om att hjälpa fler hundar utan hem. För att kunna göra fler flugor, har han startat en fond där man som privatperson kan skicka ett bidrag för att hjälpa Darius med hans goda gärning.

Inte bara vill Darius uppfylla sin dröm att börja på Stanford universitetet för att tränas till att bli en affärsman och modedesigner. Han planerar även att skaffa ett hus i framtiden och adoptera hundar.

Darius har blivit otroligt hyllad på galor för sina insatser och framtiden ligger framför honom.

Ska adoptera massa hundar i framtiden

”Där jag bor får man inte ha djur och det gör mig så ledsen, säger Darius till The Dodo. Men den unga entreprenören vill köpa ett hus så att han kan adoptera hundar.

Hans favoritdesigners är Anthony Rubio, Ralph Lauren och Versace. Han favoritraser bland hundar är Dachshund, Golden retriever och Dalmatiner. Men det viktigaste för honom är att få adoptera hundar i framtiden som verkligen behöver ett hem. Vilken fantastisk pojke! Om fler vore som Darius, hade kanske färre hundar varit utan hem.

För det viktigaste är den fina tanken, och det har verkligen Darius visat med sin villkorslösa kärlek för djur.

Vilken god gärning Darius gör för dessa hundar! Nu sprider vi detta vidare för att hylla den här unga entreprenören!