Veterinär befriar häst med hopkedjade hovar – får ett intimt tack han aldrig glömmer

Hästen kunde knappt röra sig – och plågades av kedjorna.
Då dök några riktiga hjältar upp för att befria djuret.
Bilderna på räddningsaktionen träffar verkligen rakt i hjärtat.

Djur ska alltid behandlas med respekt – det tror jag alla ställer upp på. De är våra vänner här på jorden och förtjänar precis som oss att få vara här.

Tyvärr är så inte fallet för alla djur på vår planet.

Som i det här fallet – där en häst hade fått sina hovar hopkedjade så att han hade svårt att röra sig. Historien inträffade för några år sen i Rumänien, men skulle komma att få ett lyckligt slut.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Djuret knappt röra sig och bara låg på marken – plågandes av sitt tragiska öde i kedjorna. Han kan ha fått inflammerade sår av att kedjorna satt fast så pass hårt. Fruktansvärt och tyvärr inte helt ovanligt i delar av världen. Givetvis ett omänskligt och fullständigt oacceptabelt sätt att hantera ett djur.

Men en hjälte, vid namn Ovidiu Rosu, hjälper just hästar som kedjats att bli befriade. Han arbetar nämligen som veterinär och har ett stort hjärta för djuren. Just den här dagen fick han ett speciellt tack från djuret som han nog aldrig kommer glömma.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Försiktigt lossade Avidiu kedjorna från en av hästarna när han plötsligt får syn på en annan häst som dök upp i området där de strövar fritt. Den hästen klev fram till veterinären – och gav honom en liten puss, en liten gnuggis: näsa mot näsa.

Det ser verkligen ut som att djuret insåg att mannen var där för att hjälpa dem ur denna fruktansvärda situation. Tack vare organisationen Four Paws International kan många hästar såsom denna räddas från kedjorna.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

Djurorganisationen har hjälpt djur i nöd i 20 års tid, vilka hjältar!

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Youtube

De har dessutom erbjudit sig att sätta upp och sköta ett program som gör att man håller koll på populationen i programmet. Då har de också sagt att de kan vaccinera hästarna, och att ta bort de hemska kedjor som vissa envisas med att fästa.

Se nu på videoklippet hur hästen reagerar när han blir befriad. Detta är magiskt!

Vilka djurhjältar! Dela gärna vidare för att hylla och tacka dem för allt de gör för hästarna.