Vanvårdad varelse hittas instängd i lada – när djurvän kapar bort 15 kilo päls kan ingen tro sina ögon

Den majestätiska pyrenéerhunden var instängd i en lada hela sitt liv.

När han äntligen räddades från misären var hans päls tovig och full av avföring. Han kunde knappt gå och hade aldrig fått känna på kärlek.

Här är Lazarus historia.

Den stackars hunden hittades av en som bodde i närheten. När personen fick veta om att ägaren var dödssjuk och att hunden var instängd i ladan beslöt hen sig direkt för att skrida till handling.

Grannen tog beslutet att åka dit, och upptäckten som gjordes var hjärtskärande. I ett Facebookinlägg har den amerikanska djurskyddsorganisationen Big Fluffy Rescue delat med sig av upptäckten.

”Denna stackars hund är en sex till sju år gammal pyrenéerhund. Han har tillbringat hela sitt liv instängd i en liten lada fylld av avföring”, skrev djurhemmet.

De beskrev vidare att det inte går att beskriva ”eländet” som hunden upptäcktes i.

”Personen som ägde honom kastade bara dit hans mat och vatten. Förhållandena var så fruktansvärda att man var tvungna att skyffla ut avföring för att ens kunna öppna dörren och få ut honom”, skriver djurhemmet.

Foto: Facebook/Big Fluffy Rescue

Kroppen täckt av 15 kilo tovig päls

När man väl fick ut honom ur den mörka ladan var det förmodligen den första gången som hunden sett himlen eller gått på gräs, enligt djurskyddsorganisationen.

Och eländet tog inte slut där. En pyrenéerhund har mycket päls vilket kräver regelbunden pälsvård, något som denna stackare inte hade fått.

Därför var hela hans kropp täckt av ett enormt lager av tovig päls.

Djurvännerna beslöt sig för att klippa hundens päls för att få en bättre överblick av hans tillstånd. I en ny uppdatering på Instagram berättade de att han var täckt av 15 kilo tovig päls.Hunden kunde knappt gå

När pälsen var bortrakad upptäckte man att hans svans var bruten och att han hade några tumörer. Djurhemmet tog hunden till veterinären för att ge honom vård, och lät honom vila upp sig från det fruktansvärda liv han levt.

Till en början kunde Lazarus knappt gå. Men efter mycket träning tog hunden några stapplande steg.

”Enkla saker såsom att promenera, lukta på buskar, regelbundna måltider, mänsklig tillgivenhet och att få känna solens strålar är helt nytt för honom”, skrev organisationen.

När han fick komma till sitt tillfälliga hem i väntan på att bli frisk så fick hunden namnet Lazarus.

”Hans fosterhem välkomnade honom med en grillad biff som Laz var rätt så lycklig över”.

Se videon nedan:

Fick bli älskad av sin nya familj

När Lazarus hade tillfrisknat både fysiskt och psykiskt började djurskyddsorganisationen leta efter ett nytt hem åt honom.

Och det hittade de – en husse och en matte som älskade honom mer än allt. På sin 8-årsdag firades han stort, och hans matte visade då upp honom med sin päls.

Foto: Facebook/Amanda Brooke Charsha-Lindsey

Efter att ha räddats ur misären fick Lazarus tre fina år med sin nya familj. Han tillbringade sina dagar på familjens stora gård tillsammans med familjens andra hundar.

Hans matte gav honom också regelbundet hundglass och han fick alltid tårta på sin födelsedag.

Ledsamt nog blev Lazarus sjuk igen. Vid 10 års ålder gick han bort, omgiven av sin nya älskade familj.

”Han var min glädje, mitt ljus. Han gjorde mitt liv 100 gånger bättre. Han lyckades aldrig få mig att skratta när han rusade upp för trapporna för att leka. Han älskade kyla, snö, och sina bröder över allt. Att tänka på att snön kommer utan honom dödar mig”, skrev ägaren då.

Foto: Facebook/ Amanda Brooke Charsha-Lindsey

Vi är så glada att Lazarus fick leva sina sista år som en frisk och älskad hund.

Dela denna artikel för att göra andra uppmärksamma på dessa djurvänners fantastiska arbete.