Vanvårdad häst ser ut som ett levande skelett – då tar djurvänner ett avgörande beslut

Vanvårdad häst ser ut som ett levande skelett – då tar djurvänner ett avgörande beslut

Alla djurälskare vet vad det innebär att ta hand om våra älskade fyrbenta vänner. I goda såväl som dåliga tider.

Tyvärr är dock världen full av människor som inte behandlar djur som vi skulle vilja och som, när de väl tröttnat på dem, överger dem.

Vi får då och då höra om övergivna valpar eller katter. Mer sällan får man läsa om övergivna hästar.

Men så var fallet med River, en vacker vit, nästan sagolik häst som hittades i dåligt skick i en park mitt i natten i Modesto, Kalifornien.

Enligt vad som rapporteras är inte mycket känt om hästens ägare och ursprung, men högst troligt är att denna häst vanvårdats, utifrån de förhållanden som den hittades under.

En far och son var ute och fiskade och hörde ett fordon närma sig. Ett av fordonen hade med sig hästen.

De hörde hästen göra ljud, som om den slogs. Men då lade de inte så stor vikt vid det hela, antagligen för att de trodde att det var normalt.

Men så får de syn på en bild som kommer att förbli med dem för livet: en häst som var mer skinn och ben än en ”vanlig” polle.

Med hjälp av bekanta och polis lyckades de få kontakt med Bobbi Carne, en kvinna som inte bara älskar djur i teorin, utan även i praktiken. Bobbie har nämligen varit med och räddat djur i 20 år!

Carne sa att hästen var utmärglad och hade flera trycksår ​​runt kroppen. River hade också skador i ansiktet och på sidan som Bobbi tror att han fått på grund av att han inte var bunden till hästsläpet vid tidpunkten för övergivandet.

Tillsammans med ett team av frivilliga och lokalbefolkningen tog de River till veterinären. Hästen vägde mindre än 220 kg. Minimum för en häst är 380 kg och det antogs att han var i ett oroande hälsotillstånd.

Så nästa dag, tack vare Bobbi, tas River till organisationen Hold Your Horses, som sysslar med skötsel av hästar.

Välgörenhetsorganisationen täckte Rivers stora veterinärkostnader, foder, förnödenheter och kosttillskott för hans återhämtning.

River sattes på en speciell diet för att gå upp i vikt. Han genomgick flera veterinärbesök och det var verkligen en lång resa att rädda honom från dessa hemska förhållanden.

I dag mår hästen dock bra och är permanent bosatt på ranchen.

Tack vare personalen har han gjort ett otroligt tillfrisknande och får kärlek och uppmärksamhet varje dag och har en ranch full av hästar som blivit hans familj.

Hästen verkar verkligen vara i fin form, han lyser nästan starkare än solen!

Tack till Bobbi och hela välgörenhetsteamet för att de räddade denna vackra varelse, vi behöver definitivt fler människor som du!

Dela för att sprida denna vackra historia och för att komma ihåg hur fel det är att överge djur, oavsett vilken art de är!