Sörjande häst böjer sig mot avlidne ägaren – det djuret gör vid kistan visar vad äkta kärlek är

Hästen tar farväl av ägaren som gav honom en andra chans i livet.
Reaktionen vid kistan träffar verkligen rakt i hjärtat på alla djurvänner.

Hästar är verkligen fantastiska varelser. Inte nog med att de är otroliga i hela sin kraftfulla prakt och ståtliga – de är intelligenta och inkännande djur.

Dessutom har de förmågan att sprida kärlek och värme i sin omgivning, vilket inte är oväsentligt.

I det här fallet ska vi titta närmare på hur det gick till när hästen Major tog ett sista farväl av sin älskade, tvåbenta vän.

LÄS MER: Här säger hästen farväl till ryttaren på begravningen

Livet erbjuder oss både glädje och sorg. Det är helt enkelt livet. De älskade som lämnat jordelivet fyller ett tomrum både rent fysiskt men också i hjärtat på alla som någon gång älskat denna. Sorgen kan kännas outhärdlig, men vi måste helt enkelt bara lära oss att hantera den för att kunna gå vidare.

För några år sedan var hästen Major med om ett sådant ögonblick.

Då hade han förlorat en människa som stod honom nära.

Hästen förlorade sin ägare – sörjer vid kistan

Hästen Major hade innan han mötte sin nya ägare, levt ett hårt liv.

Han hade blivit plågad av sin tidigare ägare, som bröt ner sina hästar med hjälp av misshandel. Enligt uppgift ska hästen ha fått sitt huvud knutet mellan två stolpar, lämnat stående utan mat och vatten i flera veckor, skriver Animal Channel.

Artikeln fortsätter under bilden.

OBS! Genrefoto. Hästen på bilden är inte densamma som artikeln handlar om. Foto: Shutterstock

Men livet skulle komma att vända för denna häst.

När han mötte Max blev livet plötsligt mycket bättre. Max var en sann djurvän som tog hand om hästen när han hade det som värst.

Max trodde på Major, och gav honom chansen till ett nytt, kärleksfullt liv.

Trots att hästen var aggressiv, så såg Max någonting gott i pållen. Det gjorde han rätt i, för hästen visade sig vara kärleksfull. Han behövde bara få visa det i en kärleksfull miljö. Och det fick han – hos Max.

LÄS MER: Här tar drottning Elizabeths favorithäst ett sista farväl – när kistan närmar sig visas djurets starka gest

Enligt Janna Grapperhaus var det hennes far som tog hand om hästen och gav honom ett nytt hem.

– När pappa tog hem honom, tog han sig igenom fem stängselsträngar inom några minuten, och han bet och slog mot vem som helst inom avstånd, skriver hon på sin Facebook-sida.

Men även om de fick en tuff start, såg Max till att denna häst snart skulle få må bättre. Han visade honom att ett liv fyllt av kärlek är möjligt.

– Varje dag jobbade pappa i timme efter timme för att förtjäna den misshandlade hästens förtroende. Kärleken vann och efter hela två år lät Major min pappa rida honom. När pappa skulle gå ut pussade Major honom på huvudet om och om igen. De hade ett band som bara hästmänniskor någonsin kan förstå.

För två år sedan förlorade Major sin älskade ägare, då Max somnade in. Familjen lät då hästen få ta ett sista farväl, enligt Animal channel.

– Det var bara passande att låta Major få säga adjö. Det här är Majors sista puss, skriver Janna på sin Facebook-sida där hon också visar bilden på hur Major lutar sig över kistan, och där han också skymmer den avlidne.

Hennes berättelse träffar verkligen rakt i hjärtat på alla djurvänner, och hittills har inlägget fått över 240 000 gilla-markeringar på Facebook från andra likasinnade.

– Så ledsen för din förlust! Jag slår vad om att Major verkligen känner det också, skriver en användare i en kommentar till inlägget.

– Jag är ledsen för din förlust. Din pappa låter som en kärleksfull, godhjärtad far och make, skriver en annan person i kommentarsfältet på Facebook-sida.

Last kiss: I'll never forget the day my mom called me in a panic "Janna, you've got to convince your daddy to get rid of…

Posted by Janna Grapperhaus Midwife on Tuesday, October 20, 2020

Så himla vackert. Detta bevisar bara vilket starkt band hästen hade med sin ägare.

Dela gärna vidare om du också älskar hästar.