Polisen tröstar sin stupade hästpartner – i hästens sista stund i livet

Att ha en häst som sin bästa vän är verkligen mycket speciellt.

De skiljer sig av naturen mycket från andra djur och husdjur vi möter i vårt dagliga liv. En hästs beteende är närmare en människas än man skulle tro.

Det är otroligt unikt hur människor och hästar kan få ett band, följa eller leda varandra och etablera ett partnerskap baserat på förtroende.

För fem år sedan togs ett känslosamt fotografi som verkligen bevisar detta.

Den rörande bilden visar en Houston-polis som tröstar sin polishästpartner under hennes sista stund i livet.

Hästen, en sex år gammal Tennesee Walker vid namn Charlotte, dog i december 2015 medan han patrullerade med sin ryttare, polisen D. Herrejon.

Enligt WTSP körde en förbipasserande cementbil förbi hästen Charlotte och polisen. Det fick hästen att snurra runt och, efter att ha flytt i panik, krockade hon med ett annat fordon. Officer D. Herrejon insåg omedelbart hur allvarlig skadan var och förstod att Charlotte inte skulle klara det.

Polisen Herrejon gjorde sitt bästa för att trösta Charlotte i hennes sista ögonblick och höll hennes huvud mot sitt bröst när hon gick bort på gatan. En förbipasserande tog ett hjärtskärande fotografi vid händelsen och det visar verkligen det kraftfulla band som vissa människor delar med våra djur.

Hästen togs till sjukhuset efter incidenten men hästen överlevde inte sina allvarliga skador.

Houstons polisdepartement släppte sedan ett officiellt uttalande om hästen Charlotte:

”Charlotte kom till HPD (Houston Police Department) som en otränad 2-årig Tennessee Walker från Oklahoma. Hon trivdes med HPD Mounted Patrols barfota och naturliga hästmanskapsprogram. Hennes utvärderingsperiod var lysande och hon arbetade sedan på gatorna i Downtown Houston under en kort tid efter att hon startades under sadeln. Hon älskade sitt jobb och var alltid redo att gå till jobbet och sätta dåliga människor i fängelse eller ge barnen ett leende på läpparna. Hon tjänade medborgarna i Houston i 4 år.

Hon kommer att bli saknad.

Foto: Facebook/AnimalJusticeLeagueHouston

Som jag skrev tidigare publicerades denna nyhetshistoria ursprungligen 2015. Men jag såg den nyligen och jag kände att den var så rörande att jag ville dela den med er alla i dag.

Jag beundrar verkligen hjärtat och styrkan hos denna polis eftersom som ni vet, när man förlorar ett djur, att vara med dem under deras sista andetag är en hjärtskärande & tuff sak att göra.

Snälla hjälp mig att dela den här historien för att hålla Charlotte’s minne vid liv. 🐴❤️ Vila i frid Charlotte.

TV: Möt hästen som beskrivs som ”världens vackraste”