Övergiven ponny räddas och får ett helt nytt liv

En kväll ringde det i telefonen hos en djurrättsorganisation i Spanien. På andra änden fanns lokala polisen – och de hade ett viktigt uppdrag att förmedla.

Ett vittne hade sett en ensam och övergiven häst fastbunden vid ett träd.

Nu behövde polisen deras hjälp att rädda den stackars fyrbente vännen som troligen dumpats av sin ägare, skriver The Dodo.

– Han var bunden vid ett träd utan vare sig mat eller vatten. Hans huvud var nedtryckt i en buske för att han försökte hålla flugorna borta från hans ögon, skriver Easy Horse Care Rescue Center (EHCRC) som fick i uppdrag av polisen att hjälpa hästen.

EHCRC

Men när djurräddarna skulle komma och hjälpa honom ville han inte sticka upp huvudet ur busken.

De såg att ponnyn var ganska gammal, troligen runt 20 år. De kunde också se att den hade märken, troligen från misshandel eller annan misskötsel. Ena ögat var väldigt infekterat och de kunde också se att han hade ett ärr vid nacken, troligen låg hans tidigare ägare bakom det, uppger The Dodo.

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEasyHorseCare%2Fvideos%2F10156626440729625%2F&show_text=0&width=560″ /]

När livräddarna skulle leda honom till hans nya hem, hos djurorganisationen, verkade det nästan som om han hade svårt att tro på det:

– De hade troligen helt enkelt bara bundit honom vid trädet och lämnat honom där. Han har överlevt både svält och uttorkning. Han hade stått därute i solgasset… Han förtjänar allt i världen vi kan ge honom och mer därtill, skriver EHCRC till The Dodo.

EHCRC

Organisationen beskriver hur det är fullständigt hjärtekrossande att bara tänka på hur mycket den här stackaren måste ha lidit. Nu har de lovat att ge honom så mycket kärlek det bara går!

EHCRC

Vilka djurhjältar! Man blir mållös.

EHCRC

Efter några dagar på djurhemmet blev han på bättre humör, uppger organisationen. Livräddarna insåg också att ponnyn var nästan helt blind efter den misskötsel han tvingats stå ut med. Han gick också lite illa, och det berodde på att två ryggkotor var brutna efter att han blivit slagen.

Men några dagar efter räddningen började han titta upp och våga hälsa på sina livräddare. Djurhjältarna försökte samtidigt komma på vad de skulle namnge honom till.

– Han vandrar omkring här, lycklig i våra stall, och tror troligen att han kommit till himlen, skriver organisationen.

EHCRC

Vilka djurhjältar, man blir alldeles varm i hjärtat! Det finns hopp för framtiden med sådana människor! Dela gärna vidare för att hylla dessa djurhjältar!