Mirakelföl blir förlöst i häststallet – mammans drag vid deras första möte träffar rakt i hjärtat

Det var för några år sedan som hästen Fancy blev räddad av organisationen Crossfire Equine Rescue i Texas, USA. Egentligen skulle Fancy ha gått till slakt, men djurvännerna med Annie Shurtleff i spetsen, bestämde sig för att ta hand om henne.

Samtidigt ledde upplevelsen i slakthuset till en stress och Fancy var rädd för människor länge efter det, uppger Animal channel.

Samtidigt som hästen räddades till stallet, visade det sig att hon var havande. Nu kunde djurräddarna också se fram emot att få välkomna ett föl till stallet!

Sov med hästen i ladan

Djurvännerna ville verkligen att den stackars rädda hästen och blivande mamman skulle känna sig hemma i ladan. Därför gjorde de någonting mycket ovanligt för att få henne att känna trygghet. De lade sig helt enkelt i stallet och sov bredvid djuret. På det viset kunde de knyta an till hästmamman som med tiden också blev alltmer bekväm. Hon visste att hon hade kommit till rätt plats.

Nu kunde hon se fram emot att välkomna sitt föl till världen – med massor av snälla människor omkring sig.

Hästmamman välkomnar fölet till världen – underbara bilder

Fölet mådde bra när det kom till världen och det blev odramatiskt på alla sätt.

Men en speciell bild stannade förmodligen kvar länge hos personalen i stallet – hur hästmamman reagerade när hon fick se fölet för första gången. I videoklippet kan vi se hur hon vill ta hand om fölet genom att ta upp hö i munnen. Efter en tid var det också dags att ge sig ut på gården och möta grönskan för första gången. Även dessa bilder är helt magiska:

Vi är så glada att allt gick bra för denna hästmamma och hennes föl! Tack till er djurvänner som gjorde detta möjligt!

Dela gärna vidare inlägget för att hylla djurhjältarna!